Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘NIKAKVA PREMIJERKA’! Progovorio Bračanin: Ovo vam nitko nije rekao o gradonačelnici Marković

Autor:

”Nije baš sve sjajno i bajno u Supetru, niti je gradonačelnica Ivana Marković idealna za premijerku”, tvrdi naš dobro upućeni sugovornik iz grada Supetra na otoku Braču, referirajući se na SDP-ovu gradonačelnicu koja je nedavno zaintrigirala članstvo svoje stranke, ali i cijelu hrvatsku javnost.

”Pohvalno je što je osudila napad huligana na sezonske radnike, ali zbog toga je smatrati dobrom za funkciju premijerke pretjerano je i neozbiljno. Napad bi svatko normalan osudio, osobito u turističkoj sozoni, u tome ne vidim neku psebnost, osim nastojanja gradonačelnice da skupi pokoji politički poen”, kaže nadalje ovaj Bračanin, te nastavlja o supetarskim tegobama. Naime, lokalni referendum u gradu Supetru koji se održao 9. lipnja, a na kojem su se građani usprotivili tome da se na gradsko odlagalište otpada donosi otpad s cijelog otoka nije uspio, a za takvo loše rješenje odlagališta otpada naš sugovornik proziva upravo gradonačelnicu Marković.

”Referendum je odluka gradskog vijeća, a ne gradonačelnice”, podsjeća on. Inače, građani Supetra na otoku Braču na referendumu su se izjašnjavali o rješenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike o zatvaranju jednog od dvaju bračkih deponija i preusmjeravanju kompletog otočnog otpada baš u Supetar, ali zbog izlaznosti koja nije bila veća od 50 posto, referendum nije prošao. Na referendum je, naime, izašlo 1966 birača od njih 4198 koliko ih je na biračkom popisu, a premda je izlaznost bila 47 posto, to nije bilo dostatno da referendum bude valjan.

Posljednja sjednica supetarskog Gradskog vijeća koja se održala 13. lipnja bila je, tvrdi naš sugovornik, prekinuta, a vijećnici su sjednicu napustili pa nije bilo kvoruma, a od 15 točaka dnevnog reda, jedva su dvije prošle. “Na sjednici nije bilo gradonačelnice, koja je trebala odgovarati na pitanja vijećnika”, navodi ovaj Bračanin koji sumnja da gradonačelnica Marković ima samo dobar PR te je u lokalnom, gradskom mediju nemoguće pronaći bilo što sporno o njezinu radu, a nije nemoguće da je razlog to što se lokalni medij izdašno financira iz gradske blagajne.

 


Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.