faH

Najšokantnija spoznaja o Kolindi ikada: Nećete vjerovati tko je u diskreciji posjećuje!

Autor:

Otkako je iz svojeg Ureda, na pomalo neprimjeren način ispratila savjetnike Matu Radeljića i Vladu Galića, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zbližila se sa premijerom i šefom HDZ-a Andrejom -Plenkovićem, s kojim je donedavno bila u vrlo oštrom i konfliktnom odnosu. Odluka je to, kojom se prva hrvatska predsjednica udaljila od djela svojih birača s desne fronte, jer zamjerilo joj se koketiranje s Plenkovićem, koji slovi za liberalnog političara, koji HDZ gura na poziciju političkog centra.

Osim spoznaje da se zbližila s prvim čovjekom stranke iz koje je uzašla na predsjedničku funkciju, ono što bi desna struja birača šefici države teško mogla oprostiti spoznaje su koje su nedavno izrečene u Bujici. Naime, prema navodima iznesenima u toj emisiji Budimir Lončar, osim što je dobar prijatelj sa Stipom Mesićem, ćesto zalazi i u odaje aktualne hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović, ima li to veze i sa tvrdnjama Vesne Balenović, koja pak svoj odlazak iz predsjedničina ureda pripisuje upravo njenom prijateljevanju s bivšim predsjednikom, teško je reći.

No, sigurno je kako se unazad nekoliko dana upravo zbog Lončara u javnom prostoru digla ozbiljna hajka. Uzrok tome leži u odluci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je odlučio Medaljom Grada Zagreba odlikovati Lončara, nekadašnjeg jugoslavenskog političara i diplomata u čijem se životopisu kriju brojne visoke dužnosti u periodu hrvatskog osamostaljenja.

Nije poznato, hoće li ovo priznanje Bandić kolegi Lončaru dodijeliti stoga što je ustrajao i uspješno Hrvatskoj putem UN-a nametnuo embargo na uvoz oružja u periodu velikosrpske agresije tijekom Domovinskog rata.

Odluku o dodijeli ove prestižne Medalje donio je osobno Bandić tvrdeći da je Lončar bio savjetnik bivših predsjednika Ive Josipovića i Stipe Mesića, ali i da je bio sudionik u radu UN-a te u osnivanju Pokreta nesvrstanik i Kvadrilaterale, pokreta u kojem su uz Jugoslaviju sudjelovale Austrija, Italija te Mađarska.

Inače, Budimir Lončar danas ima 94 godine, ali od svoje politike i ambicija ne odustaje pa je tako predsjednik savjetodavnog odbora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES – International Institute for Middle-East and Balkan studies) sa sjedištem u Ljubljani, čiji je predsjednik Vijeća dr. Craig T. Smith, bivši politički direktor Bijele kuće, a počasni predsjednik Stjepan Mesić.

U njemu je sudjelovala i bivša premijerka Jadranka Kosor, koja je istupila onoga časa kada se saznalo da je ova institucija nominirala Sergea Brammertza kao kandidata za nobelovu nagradu za mir.

Podsjetimo, riječ je o tužitelju koji je rukovodio haškim procesima protiv hrvatskih generala.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.