20.09.2017., Zagreb - Nadan Vidosevic s odvjetnicom Jadrankom Slokovic dolazi na Zupanijski sud sudjenje. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

NA NJEGA STE SVI ZABORAVILI: Znate li od čega danas živi HDZ-ov posrnuli moćnik?

Autor:

Porezna uprava nedavno je objavila godišnji popis poreznih dužnika, a među brojnim poznatim imenima, javnost je zaintrigiralo i ime nekadašnjeg šefa Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića. Njemu se, podsjetimo, u aferi Remorker sudi za izvlačenje 43 milijuna kuna iz Komore.

Kao što je poznato, Vidošević je prije sedam godina uhićen te od tada do danas  o njemu se rijetko progovara. Unatoč tome, Vidošević i danas živi u vili na zagrebačkom Pantovčaku koja se prostire na više od 1300 m2. Pitanje je međutim, kako Vidošević u svojoj vili preživljava, budući da prema nekim računicama samo na režije u takvom zdanju mjesečno odlazi barem deset tisuća kuna?

Vidošević se snalazi po starim hrvatskim metodama koristeći zakonske rupe. Naime, premda mu je imovina blokirana to ne znači da je ne može iznajmljivati i na njoj zarađivati, već se blokada odnosi isključivo na zabranu prodaje imetka do pravomoćne presude.

U skladu s time, raskošno zdanje u Gorskom kotaru Vidošević je registrirao kao planinarski dom, na to plaća skromnih 500 kn poreza državi, a imanje od petka do nedjelje iznajmljuje za vjenčanja i to po cijeni od oko 2500 eura. Na imanju se nalaze tri drvene kuće za odmor, najveća od njih jest kuća Jela koja prima šest gostiju, a druge dvije kuće predviđene su za boravak četvero ljudi. Na ranču se nalazi jezero, oko njega su kućice za kuhanje i roštilj, a posjetitelji mogu uživati i u malom nogometu te bilijaru.

Vidošević je vlasništvo nad vilama na moru prebacio na kćer. Riječ je o trima nekretninama, a posljednja u nizu smještena je u Nemiri kod Omiša, nju je kupio desetak dana prije no što je uhićen. Sve tri jadranske vile nude se na raznim portalima za iznajmljivenje te prezentiraju kao atraktivna zdanja u prvom redu do mora. Cijene najma iznose i do 1500 kuna na dan.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.