Pixsell

Miroslav Kutle iz sjene ‘gospodari Podravkom’

Autor: T.T.

Miroslav Kutle je 15. prosinca 2008. godine s Dubravkom Žgancem, suvlasnikom Fime, potpisao ugovor kojim je postao nova ključna figura u Aferi Podravka.

Tajni dioničarski ugovor u posjedu Večernjeg lista otkriva da je Miroslav Kutle vlasnik varaždinske Fima Grupe koja je zbog povezanosti s Podravkom već mjesecima predmet istrage USKOK-a i DORH-a.

Ugovor je 15. prosinca 2008. godine potpisao sam Miroslav Kutle i tako dodatno začinio aferu ‘Spice’.

Posao je sklopljen s Dubravkom Žgancem iz Varaždina, suvlasnikom Fime, a Večernji list je u posjedu faksimila što ukazuju da je on u podređenom odnosu prema Kutli koji određuje ‘pravila igre’.

Prema do sada otkrivenim podacima, Žganec je vlasnik 306 redovnih dionica Fima grupe, odnosno 7,29 posto temeljnog kapitala Fime. Kutle je pak 100-postotni vlasnik u društvima Eptimas AG iz Švicarske i Febas Establishment iz Lichtensteina, koja posjeduju 1680 Fiminih dionica.

Kutle je i vlasnik dodatnih 210 dionica Fime, koje, prema pisanju dnevnika, ‘na temelju nespomenutog ugovornog ili kakvog drugog odnosa’, drži Milan Horvat.

Autor:T.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.