Screenshot/Jutarnji.hr

Mađari: Snimka iz Marcellina je montirana, Švicarski sud je odbacio korupciju

Autor: Dnevno.hr

U ponovoljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju, koje je pripremnim ročištem počelo donas,  šef najveće mađarske kompanije ulazi sa brižno izrađenom strategijom

Kako navodi insajderski članak Jutarnjeg lista, mađarska strana će inzistirati na tome da je arbitražni sud u Švicarskoj u detaljnom razmatranju pravne materije odlučio da nije bilo korupcije, kao i da je znamenita snimka iz sada zatvorenog restorana ‘Marcellino’ – montirana.

Prema mađarskim pravnicima koji blisko surađuju s pravnicima MOL-a, to je rok kada po novom Kaznenom zakonu u slučaju Hernadi nastupa zastara, a da je postupak vođen po zakonu iz vremena počinjenja navodnog kaznenog djela, zastara bi već davno nastupila. Dojam je kako ih izjave suca Ivana Turudića  kako je sam postupak prekidan zbog čekanja odluke Vrhovnog suda te kako bi zbog toga trebalo produljiti i rok zastare, ne brinu.

“O tome kako je sudac Turudić govorio i sudio u postupku, sve je rekao Arbitražni sud u Ženevi. U svim dosadašnjim dokumentima vaših sudova navodi se kraj 2019. To je govorio u početku i Turudić da bi u posljednje vrijeme počeo spominjati prvu polovicu 2020. ili 2021. godine. A to se tako ne radi”, kažu sugovornici Jutarnjeg lista.

Druga karta na koju idu Mađari svakako su politički susreti Viktora Orbana i Andreja Plenkovića. Prema našim izvorima iz Vlade, gotovo svaki susret dvojice premijera bilo da se radilo o neformalnom sastanku kakav je bio nedavno u Opatiji do službenih razgovora prilikom posjeta Budimpešti odnosno Zagrebu, završavaju s ključnim pitanje: A što ćemo s Hernadijem?

“To pitanje postavljaju i jedni i drugi. Mi tražimo da se pojavi u Zagrebu, oni da ga ostavimo na miru”, kaže izvor ‘Jutarnjeg’ u Banskim dvorima.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.