Facebook

KRIK S BANOVINE! OVAKO IZGLEDA KADA PROVALE MIGRANTI: Branitelji će zbog ovoga blokirati državnu cestu prema BiH

Autor: Snježana Vučković

Članovi Inicijative branitelja grada Petrinje koja je organizirana kako bi se spriječila gradnja migrantskog naselja u Maloj Gorici, potpuno su izgubili strpljenje zbog činjenice da im institucije nisu odgovorile ni na jedan apel.

Situaciju na Banovini nazivaju kritičnom, tvrde kako mještani žive u strahu i nesigurnosti te kako su provale u njihove domove postala svakodnevica.

Provale, krađe, teror

“Svaki dan policija ulovi pet, deset, petnaest ilegalnih migranata. O njihovu ponašanju možete vidjeti iz fotografija koje je objavila Lj. Jurić, supruga hrvatskog branitelja kojoj su migranti tri puta provalili u dom. Morate biti svjesni da se ovakve stvari događaju konstantno… Kada je pitala policiju što da učini, rekli su joj: ‘Prijavite ih’. Koga da prijavi? Ljude bez dokumenata, bez ikakvih papira, bez imena i prezimena?”, dijeli s nama organizator Inicijative branitelja grada Petrinje Ivo Vranić.

 

‘Lomili križeve i raspela’

Vranić je za naš portal otkrio još nešto što se ovih dana dogodilo u Lovačkom domu veterana na Šamarici:

“Sve što su mogli otuđiti, to su i otuđili, a ono što nisu mogli podnijeti, polomili su. Potrgali su križeve i raspela po tom domu, ni to im nije bilo sveto”, rekao je Vranić.

‘Blokirat ćemo cestu prema granici s BiH’

Upravo zbog ovakvih situacija, hrvatski branitelji s područja Banovine ne dopuštaju gradnju migrantskog kampa, no na njihove dopise – uporno nema odgovora:

“Zbog svega smo se odlučili na radikalniji pristup jer se drugačije ne može. Ako za koji dan ne dobijemo odgovore na naše upite, kod Žažine ćemo blokirati glavnu cestu koja ide kroz Sisak i Petrinju te vodi do granice s BiH. Postavit ćemo zebre, zaustaviti promet i donijeti zastave, jedino tako možemo ukazati na suludost ideje izgradnje kampa u Maloj Gorici”, zaključio je Vranić.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.