KOVAČ KONAČNO OTKRIO SVOJE PRAVE AMBICIJE! Možete li ga zamisliti na poziciji na koju ‘puca’?

Autor: Dnevno

Gost Intervjua tjedna Media servisa bio je kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač,  u kojem je komentirao demanti koji je danas stigao iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a oko prijava za prijetnje u stožeru njegova tima, hoće li biti premijer ako pobijedi na unutarstranačkim, a potom i parlamentarnim izborima, aferu oko Dražena Jelenića, kao i inauguraciju i poruke koje je uputio predsjednik države Zoran Milanović.

Kovač je jučer za RTL rekao kako se prijeti ljudima u njegovu stožeru, da je prijetnje prijavio Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a, ali da ih nisu shvatili ozbiljno. Iz povjerenstva je ubrzo stigao demanti i pozvali su ga da svoja saznanja o prijetnjama i pritiscima prijavi.

“Ljude koji su se žalili, koji se žale osobno izlagati neću. Prijavljene su neke stvari, demontirano je. Ja sam rekao neki dan da je gospodin Šeks je meni rekao da će mi trebati odvjetnik pa neka se to istraži.”, odgovorio je Kovač.

‘Logično je da predsjednik HDZ-a bude i predsjednik Vlade’

Uvjeren je i da će postati predsjednik HDZ-a, odnosno da će pobijediti aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića. Cilj je, kaže, pobijediti i na parlamentarnim izborima. Ako sve prođe po planu, na pitanje jesu li se već u njegovu timu dogovorili da će on biti premijer, odgovorio je:

”Mi ćemo se dogovoriti kako ćemo to napraviti, a logično je da predsjednik HDZ-a bude i predsjednik Vlade.”

Upitan je i je li mason te jesu li njegovi najbliži suradnici masoni.

“Naravno da nisam, a koliko znam nisu ni oni. Nisam nikada dobio ni poziv, ali sam se u svojoj doktorskoj disertaciji bavio i utjecajem masonskih loža u Francuskoj, Italiji i u Hrvatskoj u vrijeme Austro-Ugarske i kasnije u Kraljevini SHS”, rekao je.

“Što se tiče gospodina Jelenića on je trebao biti sigurnosno provjeren i trebalo se znati da je pripadnik masonske lože. Biti pripadnik masonske lože znači što da imaš dvostruku lojalnost. Ovo sada s uskoro bivšem glavnim državnim odvjetnikom je nešto što je vrlo loše za percepciju politike u Hrvatskoj”., kazao je Kovač vezano za sad već bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

O prikupljanju potpisa za unutarstranačke izbore u HDZ-u

”Drago mi je da je stožer Andreja Plenkovića prikupio dvostruko više od potrebnih potpisa, mi ćemo uskoro završiti proces prikupljanja i imat ćemo dovoljno potpisa na vrijeme”, najavio je.

Kovač je ocijenio kako se od članova HDZ-a očekuje da potpisuju za samo jednog kandidata, trenutačnog predsjednika HDZ-a, a on bi se, kaže, kao predsjednik stranke postavio drugačije.

“Došao bih u središnjicu, pozvao medije i potpisao svim kandidatima i rekao – ovako mi želimo živjeti demokraciju u HDZ-u, što je važno za Hrvatsku jer smo mi najozbiljnija stranka u Hrvatskoj. Pokazujem svima da će to biti natjecanje za demokraciju u HDZ-u, a to će biti dobro za demokraciju u Hrvatskoj”, rekao je.

“Ja bih bez problema dao potpis Plenkoviću. Nisam još potpisao ni sebi, ali mogu skupa i sebi i njemu, i njegovim i svojim kandidatima”, istaknuo je Kovač.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.