Kakva tuga! Dijelite fotografiju! Sad je sve jasno! Ovako se uništava hrvatsko selo!

Autor: Dnevno

Andrija Branković, korisnik društvenih mreža iz Hrvatske, ogorčen je našom državom i njezinim odnosom prema poljoprivrednicima. Svoju je ljutnju odlučio podijeliti putem svog profila pa je napisao status u kojemu se obraća svekolikoj javnosti, uključujući i najistaknutije predstavnike vlasti u Republici Hrvatskoj. Na današnji dan, Dan državnosti, vrijeme je da hrvatski narod sazna s čime se bori. Dijelite ovo dalje, neka svi znaju!

“Slika i prilika stanja u našemu voćarstvu. Ovaj gospodin (moj poznanik) morao je baciti cijeli svoj urod višanja, jer je mnogima bolje uvoziti tuđu višnju, već napola prerađenu, nego otkupljivati našu domaću. Ista sudbina zatekla je mnoge proizvođače u Slavoniji, kao i moju obitelj samu. Višnja je bačena jer navodno nema dovoljno šećera u sebi i otkupljivač ju nije htio otkupiti. Mene zanima, je li moguće da takva višnja nema cijenu?! Zar se i od nje nešto ne može iskoristiti? Zar je moguće da je cilj uništiti domaću prozvodnju? Da naglasim, ta višnja nije trula, samo joj fali malo šećera.

Moja obitelj se bavi proizvodnjom jabuka, i tamo postoji III. klasa, iliti industrija koja ide za preradu u sok, u ratarstvu kod otkupa žitarica postoji kategorija za stočnu hranu. Zar i za takvu višnju ne postoji neka kategorija u otkupu?

I sada će se mnogi javiti i reći, zar je nije mogao podijeliti siromašnima, zar je nije mogao za nešto iskoristiti. Gospodo draga, ne znate što znači ujutro poraniti i navečer okasniti, godinu dana ulagati u to i onda ti netko kaže da to ne želi otkupiti. Ova višnja nije bačena jer je otkupna cijena mala, ona je bačena jer nema cijene. Ne želimo i ne damo da nas još više ponižavaju.

Ali na sve to gledam pozitivno, jer bit će HrvaCka prosperitetna, biti će HrvaCka jedna od najrazvijenih zemalja u Europskoj uniji i svijetu. Na kraju krajeva, sretan sam, jer IMAMO HRVACKU! A i ljudi iz Afrike su zavidini na nešemu standardu, na to sam posebno ponosan.

P. S. Poznajem dvije obitelji koje krče svoje nasade i prestaju s proizvodnjom, upravo zbog ovoga.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.