Video capture

Jadranka Kosor: Imam Obamin autogram na jelovniku, to je za memoare

Autor: T.T./M.P.

Prilikom dočeka, Kosor se na rukovanje s Obamom uputila s jarko crvenom torbicom zbog čega je on, u maniri 'rijetko koncentriranog sugovornika', diskretno gestikulirao premijerki da ovu spusti na pod.

‘U savezu nema starih i novih članica, više ili manje vrijednih, svi smo mi NATO, svi imamo jednaka prava’, izjavio je američki predsjednik u Pragu tijekom večere na kojoj je s 11 predstavnika zemalja istočne i srednje Europe razgovarao o sigurnosti starog kontinenta.

Obama je goste dočekao na ulazu u rezidenciju gdje je našoj najvišoj izaslanici rekao da velik broj Hrvata živi u njegovom rodnom Chicagu.

Premijerka je priliku iskoristila da američkog predsjednika pozove na ‘najljepšu obalu svijeta’, a svoje dojmove o čovjeku koji ‘donosi promjene’ sažela je rečenicom u kojoj ga hvali kao ‘izvrsnog, odlično upućenog i rijetko koncentriranog sugovornika’.

– Pozvala sam predsjednika Obamu da posjeti Hrvatsku. Rekla sam mu da imamo najljepše more. Nasmijao se sa velikim odobravanjem. A predsjednik Obama je spomenuo Chicago i veliki broj Hrvata koji tamo žive, pa je rekao da bi bilo dobro da dođem u Chicago. Nije rekao da će doći, ali vidjelo se da zna ponešto o našoj obali. Uistinu, jedna lijepa večer. Ja sam zamolila na kraju, na onom jelovniku, što je bilo priloženo svakome od nas, za jedan potpis. To je za memoare – ispričala je nakon večere premijerka Kosor za Večernji list.

Diplomatski protokol

Prilikom dočeka, Kosor se na rukovanje s Obamom uputila s jarko crvenom torbicom zbog čega je on, u maniri ‘rijetko koncentriranog sugovornika’, diskretno gestikulirao premijerki da ovu spusti na pod.

Uslijedilo je srdačno, ruka u rukama rukovanje, nakon čega se američki predsjednik uputio prema svome djelu rezidencije, kamo ga je naša premijerka pratila u stopu, primoravši Obamu da je zaustavi i rukom je uputi prema njenom djelu za prijem.

Predsjednica Vlade zahvalila se na savjetu i sa osmijehom na usnama napustila prostor.


Videozapis možete pogledati na našoj javnoj televiziji.

Autor:T.T./M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.