Facebook

ERCEG ORGANIZIRAO PROSVJED PROTIV TUĐMANA! ‘Okrenite leđa ovome koji je umotan u najlon’

Autor: S.V.

Zoran Erceg, poznat kao hrvatski branitelj koji se javno usprotivio prosvjedu u šatoru pred ministarstvom branitelja, sada je organizirao prosvjed protiv podizanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Erceg čiju invalidnost stečenu u ratu mnogi njegovi suborci spore i nazivaju lažnom, prosvjed je nazvao “Budi na suprotnoj strani”, a s njim se započinje u 14 sati, samo sat prije otkrivanja spomenika:

“Budi Hrvat. Budi rodoljub. Budi domoljub. Hodaj ponosno i BUDI NA SUPROTNOJ STRANI. Građani Hrvatske dođite mu odati počast na način da budete na suprotnoj strani OD NJEGOVE USTAŠKE. Okrenite mu leđa. Dođi sutra, na Međunarodni dan ljudskih prava, u ponedjeljak, 10. prosinca u 14 sati, na Sveučilišnoj livadi u Zagrebu kod onoga kojeg su umotali u najlon. Da je bilo mudrosti i pameti ranije pa mu ovakvo priznanje odati prije 30 godina. Cilj prosvjeda je ukazati da “ne treba podizati spomenike u čast Tuđmanu koji je zaslužan za zločine i masovna kršenja ljudskih prava, posebno prema nacionalnim manjinama, čemu je pridonijela huškačka i šovinistička politika stranke na čijem je čelu bio”.

“Ako već trebamo podizati spomenike, smatramo da je došlo vrijeme za podizanje spomenika svima koji su stradali kao nevine žrtve državničke politike hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Vjerujemo da je sazrelo vrijeme da u Zagrebu, u Hrvatskoj, konačno pokažemo suosjećanje, a ne nadmoć, da propitamo što su naše pobjede, a što porazi, da se umjesto pobjedničkom vojskom hvalimo i ponosimo kreativnom i hrabrom mladošću koja želi ostati ovdje, u zemlji koja ju neće gušiti i ušutkavati”

“Što očekivati od Hrvatske koja organizatoru zločinačkog poduhvata te organizatoru “humanog preseljenja u Bosni i Hercegovini trajno unesrećio generacije Hrvata i ali u drugih naroda u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini? Istraživači (politolozi, sociolozi, historičari i drugi) koji su se u svijetu u proteklih četvrt stoljeća bavili Hrvatskom praktički su se jednoglasno odredili prema autoritarnim i nedemokratskim praksama njegovog hrvatskog režima te prema njegovim opsesivnim ambicijama da dijeli Bosnu i Hercegovinu. Hrvatska javnost i društvo još dugo vremena neće imati snage propitivati dogmu o njemu kojeg su tek ovih dana nažalost umotali u najlon. U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj se agresivno glorificira njegovo nasljeđe a mladi nepovratno odlaze. Samo budala ne uočava kauzalnost”, napisao je na stranici koja organizira “okretanje leđa Franji Tuđmanu”.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.