Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

DOLIJAO JOŠ JEDAN? Otkrivene nepravilnosti u imovinskoj kartici popularnog gradonačelnika

Autor: Dnevno

Na popis zaboravnih političara s neispravnim imovinskim karticama ovih se dana uvrsio i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. On je naime, u svoju karticu zaboravio unijeti dvije nekretnine i jedan izvor prihoda. Kako javlja Varaždinski.hr Čehok je u kartici naveo da sa suprugom posjeduje 2302 dionice J&T banke vrijedne oko 69 tisuća kuna, te umjetničke slike procjenjene na 150 tisuća kuna.

Kada je o prihodima riječ u toj stavci navodi tek gradonačelničku plaću od 17.860 kuna, a uz to napominje kako je njegova supruga vlasnica apartmana na Ugljanu vrijednog 600 tisuća kuna. Od pokretnina, u kartici se napominje Renault Megan star deset godina, vrijedan 40 tisuća kuna, no zato se ne napominje obiteljska kuća u Varaždinu kao niti stan u istom gradu, kojega je prema Uskoku Čehok dobio kao mito za usluge učinjene tvrtci Zagorje-Tehnobeton Miroslava Bunića. Također, u kartici nema niti prihoda koje Čehok ostvaruje radom na Sveučilištu Sjever. Međutim, varaždinski gradonačelnik objasnio je da kuću, stan i dodatni posao nije naveo iz opravdanih razloga.

“Ja sam svoj dio kuće prenio na svoju malodobnu djecu. Zapravo, jedno dijete već je punoljetno. A druge polovine vlasnik je supruga. To prijavljuju oni kojima bračni drug ne predaje svoju karticu. Zašto bih ja upisivao to kad je žena to navela u svojoj kartici, a ja nisam vlasnik? Dakle, nema tu zatajivanja imovine ako je ona to navela”, kazao je, no njegovo tumačenje pobilo je Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa objašnjavajući da su dužnosnici u karticu dužni unijeti podatke o nekretninama u suvlasništvu bračnog druga i malodobnog djeteta, bez obzira na to je li ih bračni drug unio u svoju karticu.

Čehok shodno tome nije bio dužan prijaviti tek imovinu punoljetnog djeteta. Kada je riječ o spornom stanu od 79 kvadrata s parkingom u podzemnoj garaži, Čehok tvrdi da ga nije prijavio jer nije upisan kao vlasnik nekretnine za koju prema vlastitom priznanju posjeduje kupoprodajni ugovor, no nije ga isplatio do kraja te je u međuvremenu postao djelom predstečajne nagodbe.  Kada je pak riječ o sredstvima sa Sveučilišta varaždinski gradonačelnik navodi kako je prvu plaću od tamo primio tek u siječnju prošle godine pa će zaradu od toga posla prijaviti u promjenama za lanjsku godinu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.