Novi list

BIVŠI ŠEF DELNIČKIH VATROGASACA SADA RADI U IRSKOJ: Razlog je nevjerojatan

Autor: Dnevno

Na uvjetnu kaznu zatvora osuđen je Dragan Abramović (39), zbog toga što je, kao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Delnica i zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Delnice, s računa tih dvaju vatrogasnih postrojbi uzeo i za sebe zadržao ukupno oko 438 tisuća kuna.

Abramović je, naime, gradskoj delničkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi dosad naknadio sav novac kojeg je prisvojio, u iznosu od oko 116,5 tisuća kuna, a DVD-u Delnice namirio oko 16 tisuća kuna. No, delničkom DVD-u ostao je dužan još oko 306 tisuća kuna, a ispunjenje obveze vraćanja te svote novca jedan je od dvaju uvjeta da mu zatvorska kazna ostane uvjetna. S DVD-om je sklopio ugovor o povratu duga, a njime se obvezao vratiti i ostalih 306 tisuća kuna u 57 mjesečnih obroka po 5,37 tisuća kuna. Presudom je određeno i da je dužan platiti oko 25 tisuća kuna na ime troškova kaznenog postupka, od čega se najveći dio odnosi na nagradu računovodstveno-financijskoj vještakinji, piše Novi list.

Dragan Abramović – po zvanju diplomirani inženjer sigurnosti na radu, koji je sada zaposlen kao radnik u tvornici u Irskoj, gdje mu je i boravište – oglašen je krivim za dva kaznena djela, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave, delikte počinjene od siječnja 2015. do svibnja 2017. godine. U prvoj točki presude inkriminirano je da je tijekom te tri godine, kao šef profesionalne delničke vatrogasne postrojbe, koristeći ovlast raspolaganja sredstvima, izravnim podizanjem s računa uzeo za sebe oko 116,5 tisuća kuna. Kao zapovjednik DVD-a Delnice, s računa te postrojbe za sebe je uzeo oko 322 tisuće kuna u razdoblju od veljače 2016. do svibnja 2017. godine.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.