Nikola Cutuk/PIXSELL

BAJAGA MOŽE, A MI NE? Sindikat se obrušio na sisačku gradonačelnicu

Autor: S.V.

Koncert „Bajage i instruktora“ na Sisačkom festivalu piva potaknuo je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) da gradonačelnici Grada Siska, Kristini Ikić Baniček uputi pitanje – ako Bajaga i instruktori mogu pjevati u Sisku, zašto sindikati u njemu ne mogu kolektivno pregovarati?

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) od sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček traži pokretanje kolektivnih pregovora za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Siska.

SDLSN, naime, ukazuje na paradoks da zaposleni u sisačkoj gradskoj upravi, od kada je na vlasti u Sisku SDP-ovka Ikić Baniček, ne mogu doći do kolektivnog ugovora, premda Statut SDP-a kao jedan od programskih ciljeva navodi i ostvarivanje i zaštitu prava radnika i radnica, osoba koje žive od rada i na temelju svog rada.

“Pitanje je tim više aktualno, budući da se Sisački festival piva održava u sklopu Dana industrijske baštine, koje je kolektivno pregovaranje sastavni dio. SDLSN se pita zašto Sisak osim za glazbu nije slobodan grad i za pregovore sa sindikatima i poziva sisačku gradonačelnicu da pristupi kolektivnim pregovorima za Gradsku upravu, ali i s drugim sindikatima koji pregovore traže i putem međunarodnih sindikalnih asocijacija, ali do njih teško ili nikako dolaze”, potpisuje glavni tajnik SDLSN-a Siniša Kuhar i sarkastično dodaje:

“U slučaju ponovne odbijenice za pokretanjem kolektivnih pregovora u Gradu Sisku, SDLSN razmatra i opciju da iduće godine „nastupi“ kao predgrupa Bajagi ili drugom rock sastavu za koji je Sisak otvoreni grad, a predlaže i da se Dani industrijske baštine upotpune tematskim okruglim stolom „Socijaldemokracija i kolektivno pregovaranje u Gradu Sisku”.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.