foto: 7dnevno

HAK: Vozači oprez! Kolnici su mokri i skliski, ima i magle

Autor: Dr. K./dnevno

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora OKUČANI i čvora NOVA GRADIŠKA (na 164. km ) vozi se suženim kolnikom u oba smjera, zbog prometne nesreće. Molimo korisnike za strpljenje.
Zbog odrona je za sav promet zatvorena državna cesta Orehovica-Banska vrata-Školjić (DC3) na ulasku u Rijeku.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog magle i smanjene vidljivosti ponegdje se vozi usporeno. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

– zbog postavljanja zaštitne mreže pokosa na DC425, 28. siječnja od 08:00 do 17:00 sati bit će zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Ploče i Karamatići u smjeru Dubrovnika.

A2 Zagreb-Macelj:
– zbog radova u tunelima 28./29. siječnja od 20:00 do 06:00 sati autocesta A2 bit će zatvorena za sav promet između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak: čvor Trakošćan-DC1-čvor Krapina i obratno.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):
– zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
– zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje;
– radovi na kraku 11 čvora IVANJA REKA u smjeru Lipovca (od Slavonske avenije prema čvoru Ivanja Reka) prometuje se jednim trakom (do 30.04.2020. godine).

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno (članak 108. ZSPC).

Autor:Dr. K./dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.