Emica Elvedji / CROPIX

GRADONAČELNIK OSIJEKA NAPAO ŠKORU ‘Kako se on usudi svoj pokret nazvati Domovinski!? Pa čovjek je utekao u Ameriku kada je Tuđman došao na vlast’

Autor:

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić nakon 27 godina apstinencije izlazi kao kandidat na parlamentarne izbore, i to unatoč tome što je zagazio u 74. godinu i unatoč zdravstvenim problemima s kojima živi posljednjih nešto više od godinu dana, piše Jutarnji list.

Vrkićev oporavak od posljedica kardiovaskularnih problema i moždanog udara odvija se dobro, a kako sam za sebe kaže da mu mozak radi 100 na sat, prihvatio je ponudu Ivana Vrdoljaka za izlazak na izbore na listi HNS-a u 4. izbornoj jedinici. Tamo bi se, osim njega, Vrdoljaka i Stjepana Čuraja, trebali naći i nezavisni gradonačelnici Belišća, Valpova i Donjeg Miholjca Dinko Burić, Matko Šutalo i Goran Aladić. No, Vrkić je zbog svog životopisa svakako najveći politički “kapitalac” među njima.

“Idem na izbore. Bit ću na listi, možda i kao nositelj, ali to nije važno. Sa zadovoljstvom sam prihvatio molbu svog prijatelja Ivana Vrdoljaka, a to je samo moj djelomični odgovor na povjerenje koje je HNS imao u mene kada me predložio za gradonačelnika Osijeka”, rekao je Vrkić.

Dodao je kako je to nastavak njihove izvrsne suradnje. “Konačno, ja sam sudjelovao i u procesu HNS-ova ulaska u koaliciju s HDZ-om na nacionalnoj razini. I tada sam tvrdio da je to jedini spas za Hrvatsku jer će stvoriti stabilne političke uvjete koji će Hrvatskoj omogućiti zalet, ali i pripremu za neke krizne situacije, kao što je ova s koronavirusom koju u to vrijeme nitko nije očekivao. No, i na ovom se primjeru pokazalo da je ta suradnja bila uspješna”, istaknuo je Vrkić.

‘Od dobrog pjevača radi se loš političar’

O Miroslavu Škori i njegovom Domovinskom pokretu je rekao kako je “šteta što se od jednog dobrog pjevača radi loš političar”.

“Mi koji smo iz Osijeka znamo da je on utekao u Ameriku u trenutku kada je Franjo Tuđman došao na vlast. Žao mi je što se čovjek koji se nije borio za Hrvatsku u trenutku kada je trebalo, usudi svoj pokret nazvati Domovinski”, naglasio je oštro Vrkić dodajući kako je u tim riječima realan i “nema simpatiju prema njemu jer misli da u Škorinom napredovanju ima i njegovih zasluga”.

Objasnio je kako mu je bio na usluzi kada je bilo najvažnije, ali nije dalje o tome htio govoriti.

Pojasnio je da su njihove obitelji posvađane iako su se njih dvojica pomirili.

“No, to nema veze s mojim mišljenjem o njemu kao političaru. Osobno mu želim sve najbolje, ali nije uvjerljiv kao političar. Nemoguće je da oni koji očekuju od njega da je domoljub da na tome uspostave identitet. To naprosto ne ide jedno s drugim. Ja jesam domoljub, a za njega nisam siguran”, rekao je Vrkić.

Na kraju je zaključio kako se uvijek čudi kako “oni koji razmišljaju desno u njemu vide desno”. “No, izbori će na kraju ipak sve pokazati”, naglasio je Vrkić u intervjuu za Jutarnji list.

BIVŠI PREMIJER U ŠKORINOM DRUŠTVU Koja je uloga Tima Oreškovića u Domovinskom pokretu?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.