Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

GRADONAČELNIK MAKARSKE: ‘Ne budite navini, panika se stvara iz ničega! Koristite dezodorans’

Autor: Dnevno

Malobrojni su oni koji relativiziraju zdravstvenu i ekonomsku krizu do koje nas je dovela epidemija koronavirusa. Ipak, dok Nacionalni stožer drži konferencije za novinare dva put dnevno, dok šatorske bolnice niču na parkiralištima, a zagrebačka Arena postaje bolnica, gradonačelnik Makarske Jure Brkan jučer na sjednici Gradskog vijeća apelira na građane da ne budu naivni i da se panika stvara iz ničega.

Naime, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća upitan je od Gordane Muhtić da objasni kako se Makarska priprema za obranu od brzoširećeg virusa. Zastupnicu SDP-a zanimalo je postoje li kakvi planovi za karantenu i slične tričarije.

Njegov stav izrečen je 6. ožujka, u vrijeme kada je cijeli svijet već brojao na tisuće mrtvih od bolesti COVID-19 i kada su svi talijanski televizijski dnevnici počinjali sa snimkama lijesova koji čekaju na red za ukapanje. A Italija je tu, odmah preko puta Brkanove Makarske, piše Slobodna Dalmacija.

Uglavnom, dr. Jure Brkan kaže da je “korona” glupost, maltene izmišljotina. Tek malo jača prehlada, kako je precizno objasnio.

“Apeliram na naše građane, ljudi, ne budite naivni, panika se stvara iz ničega… Panika se stvara iz ničega, uhvatite se sebe, svojih briga, očistite dvorišta, spremite okućnice, spremajte se za sezonu, budite dobri sa svojim susjedima, toga se uhvatite…”, nadahnuto će vodeći makarski epidemiolog.

No, ima još.

Korona je bolest sa simptomima malo jače prehlade, a nas, čovječe, drže sve u karanteni, pa ja to ne mogu virovat, još najbolje da nam turizam zašteka zbog korone, šta ćemo onda… zbog panike, ne zbog bolesti… budite ljudi malo pametni”, veli doktor Brkan.

Pa zaključuje kao pravi znalac:
Osobna higijena, svaki put, dezodoransi, i to, da se čuje za vama kad uđete u kancelariju, osobna higijena prije svega, i mentalna i tjelesna.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.