N1

FRED MATIĆ: ‘Predsjednica je zdimila u Kanadu, Plenkoviću na belu stižu Merkel, Putin i Trump pa ne stignu na Bleiburg’

Autor: Dnevno/Dr. K.

Predrag Fred Matić, SDP-ov kandidat za Europski parlament, gostovao je na N1 televiziji gdje je govorio o raznim aktualnim temama.

Tako se osvrnuo na izjavu ministra branitelja Tome Medveda koji je rekao kako će objaviti detalje o braniteljskim mirovinama jer se o njima netočno i tendenciozno manipulira.

“Medved je bio dobar vojnik. Nažalost, od operativca se pretvorio u birokrata. Kao da mu Plenković drži privatne sate poslijepodne kako pričati floskule”, kaže Matić.

Ponovno se osvrnuo i na registar branitelja koji je otvoren za javnost upravo dok je on bio ministar branitelja.

“Prvo su zatajili registar branitelja. Prošle godine su proizveli 2.000 branitelja. Pakao tek počinje. Od Nove godine stupa na snagu zakon koji pripadnike HVO-a uključuje kao ravnopravne braniteljima iz Hrvatske. Nemam ništa protiv njih, ali nakon onog šatoraškog prosjveda gdje je bilo 90 posto pripadnika HVO-a, a Medved je bio njihov sindikalni povjerenik…”. Dodaje da upravo taj dio branitelja svojim neprestanim traženjem prava unosi razdor u društvo.

“Počinjemo se prema braniteljima odnositi kao prema pripadnicima NOB-a 90-ih godina. Sjećaju se ljudi”, kaže Matić.

Što se tiče odlaska ili neodlaska državnih dužnosnika u Bleiburg govori bez uvijanja: “Nevjerojatno je licemjerje koje HDZ iskazuje i prema građanima i prema biračima.”

“Nisu mogli odgovoriti na pljuske iz Austrije jer tamo ne vlada HDZ. Oni se boje zvižduka i svega. Sad koriste državne resurse da idu u Bleiburg. On ide danas, predsjednica je zdimila u Kanadu, Plenkoviću na belu stižu Merkel, Putin i Trump…”, govori.

Što se tiče “privatnog odlaska” na Bleiburg Milijana Brkića, Matić kaže kako je Brkić javna osoba i dok obnaša tu dužnost on “ni na tržnicu ne može otići privatno”.

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.