Susanne Jutzeler, suju-foto /pixabay

STRAVIČAN DOGAĐAJ: Onesvijestio se pored svinja. Susjed našao kosti i dijelove lubanje

Autor: Dnevno

Gospodin Krzysztof, kako ga lokalni mediji imenuju, bio je farmer u selu Osieku u jugozapadnoj Poljskoj. Na Staru godinu otišao je do bunara po vodu i zatim se onesvijestio. Kako javlja Daily Mail, moguće da je farmer doživio srčani udar. Njegove ostatke – kosti i dijelove lubanje, pronašao je danima kasnije jedan od njegovih susjeda.

– Tijelo muškarca pronašao je susjed. Zadnji put su ga vidjeli kada je na Staru godinu išao je po vodu u bunar, a tamo su i pronašli tijelo. Izgleda da su ga svinje pojele – rekla je glasnogovornica poljskog tužiteljstva Magdalena Serafin.

Iako se nagađa da je doživio srčani udar, farmerovi susjedi govore da je imao problema s alkoholom te da je moguće da je zaspao dok je išao po vodu.

– Zaboravio je nahraniti svinje i zaspao je kraj njih – rekla je jedna susjeda. Inače, fater je imao svinje vrste Mangalica, mađarsku pasminu domaćih svinja. Posebne su po tome što im raste gusta vunasta dlaka slična ovčjoj.

– Te svinje su ogromne, trče po cijeloj farmi… Ne bi bilo teško zamisliti da su ga pojele – tvrdi drugi. Istaknuo je da se boji tih svinja te da im ne prilazi.

Zbog straha susjeda, tužiteljstvo i lokalni veterinari razmišljaju treba li uspavati svinje ili ne. Tužiteljstvo ističe da nema potrebe uspavati svinje i da to nije ključno za istragu, a veterinari pak brinu da će svinje, ukoliko ih se uspava, kad tad završiti na tržištu u obliku kobasica ili drugih proizvoda.

Međutim, postoji i netko tko smatra da svinje nisu mogle pojesti svog vlasnika. Katarzyina Trotzek iz azila za svinje Chrumkowo tvrdi da ne vjeruje u te tvrdnje.

– Svaki dan imamo kontakt sa svinjama. Dolaze k nama iz različitih mjesta. Neke su izgladnjele i pronađemo ih zajedno s uginulim svinjama. Ne pojedu ih bez obzira na to koliko su gladne – objasnila je.

Istraga se nastavlja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.