Pixsell

Kerumov mesar prijetnjama otjerao vjerovnika u smrt

Autor: dnevno.hr

Miro Pelivan, čovjek koji je ušao u nadzorni odbor Hajduka zahvaljujući prijateljstvu sa splitskim gradonačelnikom Kerumom, osuđen je na sudu u Splitu zbog pokušaja iznude novca od Zorana Bilonića.

Član nadzornog odbora Hajduka te prijatelj Željka Keruma, Miran Pelivan poznat pod nadimkom Mrki, pravomoćno je osuđen na županijskom sudu u Splitu zbog pokušaja protupravne naplate 6,5 tisuća kuna od Zorana Bilonića. Naime pokojnik je dugovao Mrkiju novac za stoku, točnije bika, a njegovim prijateljima, Dinu Odaku dugovao je za svinje (30 odojaka i dvije krmače), Denisu Karadži za četiri krave, a dugovao je i Marijanu Jozipoviću za tri junca.

Bilonića su na dan smrti, oko 7 sati ujutro, tražili Mrkijevi suradnici, Denis Petar Karadža i Marijan Jozipović. Ušli su mu u kuću u kojoj ga je skrivala strina. Prijetili su joj da im kaže gdje je Zoran jer će joj zapaliti kuću ukoliko to ne učini. Pridružio se potom i Dinko Odak, Pelivanov vozač, koji je nekoliko dana prije nesretnom Biloniću na sastanku u kafiću Deni u Trilju najavio da mu se crno sprema ako ne vrati dug. Još jednom su oko 13 sati došli do Bilonićeve kuće. Nije ga bilo. No on se skrio se u blizini s napunjenom lovačkom puškom, prenosi index.hr

Poticanje na samoubojstvo

Na guvnu pred kućom u Vojniću kod Trilja hicem iz puške rasuo je sam sebi bedro. Iskrvario je vrlo brzo, u sinjskoj ambulanti mogli su tek konstatirati smrt.

Mrki tvrdi da je samo htio podsjetiti na rješavanje duga, pa je Biloniću uputio SMS poruku: ‘Do podne mi donesi novce ili ti ide brada u potiljak’. Poslao ju je u 27. siječnja 2004. godine, no za manje od 24 sata Bilonić je počinio suicid.

Mrki je postao poznat na skuštini dioničara Hajduka u dvorani SC Gripe gdje ga je Kerum branio izjavom: ‘Pa što ima veze da je mesar, i ja sam strojar pa po tome ne bih nikada postao gradonačelnik.’

Kako prenosi index.hr, Mrki se kasnije branio svojim čovjekoljubljem.

-Istina je da sam poslao poruku, ali Bilonić je nije ni vidio. To se pokazalo na suđenju. Ja s njegovom smrću nemam nikakve veze. Poruku sam poslao u afektu. Nikada ne bih napravio nikakvo zlo. Ja ljudima pomažem. Koliko mogu – kazao je Pelivan.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.