BIROKRATSKE BIZARNOSTI: Čakovčanin mora HRT-u platiti 5,66 kuna! Kad vidite koliki su sudski troškovi, past ćete u nesvijest!

Autor: Dnevno

Jedan Čakovčanin mora platiti 5,66 kuna HRT-u.

Donesena je nepravomoćna presuda protiv Čakovčanina S.B. koji je dužan platiti HRT-u 5,66 kuna nakon što je platio glavnicu i zakonske kamate, prije nego što je primio prijedlog za ovrhu piše portal eMeđimurje.

Naime, sredinom prosinca prošle godine HRT je pokrenuo ovrhu nad Čakovčaninom kako bi namirio tražbinu u iznosu od 240 kuna, tri mjeseca pretplate, kao i kamate na taj iznos. S.B. je platio zaostatak prije primitka prijedloga za ovrhu, 244,19 kuna za glavnicu i dio zakonskih kamata. Međutim, nije platio i 5,66 kuna “na ime zakonskih zateznih kamata te nastale troškove ovršnog i parničnog postupka.”

Stoga je sud odlučio da S.B. mora platiti i tih 5,66 kuna kamate. Budući da je izgubio spor sad mora platiti i sudske troškove koji iznose 837,50 kuna.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.