Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bačić o odmetnutim HDZ-ovcima: ‘Vlada će odbiti amandman Odbora za ratne veterane i oni će ga povući’! Evo kako ih je stranka dovela u red!

Autor: Dnevno

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a uoči saborske rasprave o Zakonu o blagdanima iznio je zaključak Kluba HDZ-a, donosi N1.

“Zaključak je da će Klub zastupnika HDZ-a podržati prijedlog zakona koji je Vlada uputila u proceduru, uz dva amandmana koja ćemo dati, koji se odnose na prvi članak zakona, gdje ćemo reći da blagdane i neradne dane u Republici Hrvatskoj predstavlja 14 datuma, koji su navedeni i pobrojani u prvom članku. Time drugi članak postaje nepotreban, pa treći članak postaje drugi članak. Drugi amandman je da se aktualni spomendan, koji se odnosi na rezoluciju odcjepljenja Međimurja od Mađarske, preimenuje u dan kojim obilježavamo pripajanje Međimurja Republici Hrvatskoj… Vlada će oba amandmana prihvatiti.

Što se tiče amandmana Odbora za ratne veterane, dogovoreno je da će oni povući amandman kad ga Vlada odbije. Vlada neće prihvatiti amandman Odbora za ratne veterane i oni će ga povući”, kazao je Branko Bačić.

Jučer je za RTL rekao da je HDZ na najvišim tijelima stranke prihvatio prijedlog Zakona o blagdanima i neradnim danima među kojima je i Dan antifašističke borbe.

“On je praznik još od devedesetih i proizlazi iz Izvorišnih odredbi Ustava koje je rukom pisao doktor Franjo Tuđman”, kazao je Bačić.

Na pitanje hoće li biti sankcija za neposlušne HDZ-ovce Bačić je odgovorio: “Očekujem da će kolege povući amandman ili prihvatiti stajalište Vlade da se amandman odbija. Imamo Predsjedništvo u petak i tvrdim da ćemo donijeti odluku o statusu svih onih koji ne bi podržavali ovakav zakon. Ipak, očekujem da će svi podržati stav i Vlade i HDZ-a.”

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.