PREDSJEDNIK RUSIJE VLADIMIR PUTIN SUSREO SE S PREDSJEDNIKOM HPO-a, RATKOM KOVAČIĆEM:’Sport služi plemenitoj svrsi razvijanja odnosa među narodima,’

Autor: J.V.H.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin prigodom održavanja Međunarodnoga sportskog foruma u Nizhny Novgorodu susreo se s predsjednikom Europskoga paraolimpijskog odbora Ratkom Kovačićem, predsjednikom IWAS-a Rudijem van den Abbeeleom i predsjednikom ruskoga paraolimpijskog odbora Vladimirom Lukinom.

Predsjednik Putin tom prigodom naglasio je: “Smatramo da smo svi mi jedna velika sportska obitelj koja ima za cilj razvijanje masovnog i vrhunskog sporta, prije svega u interesu ljudi. Sport služi plemenitoj svrsi razvijanja odnosa među narodima, promicanja zdravlja stanovništva i međunarodne suradnje. To su vrlo važni i plemeniti ciljevi. Naravno, znamo i probleme s kojima se suočavaju naši i drugi sportaši. Radit ćemo uredno na njihovom rješavanju. Pritom mislim na antidopinške probleme. Surađivali smo i surađivat ćemo s WADA-om. Nadam se samo da će se svi ovi problemi riješiti na temelju jednakosti i u skladu s trenutačnim sportskim zakonodavstvom, te da nitko neće biti diskriminiran iz političkih razloga, jer svrha sporta jest ujedinjavanje zemalja i ljudi, a ne podjela”, zaključio je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

U Nizhny Novgorodu Ratko Kovačić održao je prezentaciju s temom: praktični primjeri uključivanje u sport osoba s invaliditetom u Europi.

U gradu Podolskom pokraj Moskve, u Younost Universal Sport Centru, Ratko Kovačić nazočio je svečanosti obilježavanja 20 godina uspješnog djelovanja Ruske Federacije za sport osoba s tjelesnim oštećenjem. Rudi van den Abbeele uime Međunarodne federacije za sportaše u invalidskim kolicima te s amputacijama udova (IWAS) čestitao je Federaciji i dodijelio priznanje Borisu Ivanjuženkovu, predsjedavajućem Vijeća Federacije. Svoje čestitke na velikom jubileju domaćinu je također izrekao predsjednik Europskoga paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Na kraju večeri predsjednik Upravnog odbora Ruskoga paraolimpijskog odbora i prvi potpredsjednik Federacije Pavel Rožkov, rekao je da je Federacija na dobrom putu, a jedna od najvažnijih stvari jest da se mladi parasportaši aktivno bave sportom. Istaknuo je kao primjer Spartakijadu za djecu s tjelesnim oštećenjem na kojoj su sudjelovali mladi sportaši iz 11 ruskih regija, stoji u priopćenju Hrvatskoga paraolimpijskog odbora.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.