STADION KOJI IZAZIVA ZAVIST: Dinamovi navijači ulaze na Groupama Arenu, stadion Ferencvarosa

Autor:

Više od tisuću Dinamovih navijača došlo je u Budimpešti podržati Dinamo u nastojanju da preskoči mađarski Ferencvaros i zadrži se u europskom natjecanju, s izgledima da se njihov klub domogne i Lige prvaka.
Uz posebna upozorenja i domaćina i kluba kojeg podržavaju Dinamovi navijači smješteni su na zajedničku, pomalo odvojenu, tribinu. Navijači Ferencvarosa znani su kao rabijatni huligani te ne čudi velik broj policije i unaokolo i na samom stadionu.
Groupama Arena na koje je nedavno naša reprezentacija doživjela neugodan poraz protiv Mađara krasan je mali stadion, bez atletske staze, štono se veli – engleskog tipa. I brojni Dinamovi navijači ovajkrasan objekt gledaju s malom zavišću.
Očekuje se da će Dinamo bodriti i skupina BBB koja je također pod snažnom prismotrom mađarske policije.
Dvoboj Dinama i Ferencvarosa počinje u 20 sati.
Ovo su upute koje je dobio svaki Dinamov navijač:
Navijači GNK Dinamo koji su kupili ulaznice za gostujući sektor (SEKTOR E) stadiona u Budimpešti obavezni su prije utakmice doći u fan zonu za navijače Dinama u blizini stadiona gdje je predviđena točka okupljanja. Navijači Dinama bit će u pratnji mađarske policije prepraćeni iz FAN ZONE na gostujući sektor stadiona od 18:30 sati
Navijači koji ne dođu na dogovorenu točku okupljanja – u fan zonu, neće moći ući na gostujući sektor stadiona Groupama Arena

DOZVOLJENI PREDMETI/PONAŠANJE:

Megafon i bubnjevi
Zastave i transparenti: bez rasističkih, diskriminatornih i političkih poruka
Navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja

Navijači GNK Dinamo ne smiju biti pod utjecajem alkohola, droga ili drugih opojnih sredstava. Nije dozvoljeno unošenje alkohola, droga i drugih predmeta koji mogu ugroziti sigurnost sudionika nogometne utakmice. U fan zonu nije dopušteno unositi torbe i ruksake.

Zabranjeni predmeti:

– oštri predmeti, vatreno oružje, boce, hrana, kišobran, kovanice, upaljači, remeni s velikom metalnom kopčom i bilo koji drugi predmet koji može biti bačen u teren ili kojim je moguće nanijeti ozljedu

Kod navijačkih obilježja nije dopušteno unošenje bilo kakvih predmeta koji promoviraju govor mržnje (odnosi se i na tetovaže).

Svi navijači koji će biti prisutni u fan zoni i na utakmici daju svoju privolu da za vrijeme boravka, prijevoza iz fan zone do stadiona i na utakmici mogu biti snimani od strane ovlaštenih osoba.

Navijačima se može odbiti ulazak na utakmicu u slučaju da:

– navijač uđe u fan zonu, ali ne zadovoljava dane uvjete (ispravni osobni dokumenti i istovjetnost ulaznice i osobnog dokumenta) ili ako ne surađuje s redarima i policijom

– navijač nakon ulaska u fan zonu za vrijeme boravka u fan zoni pokaže agresivno ponašanje

Navijači GNK Dinamo mogu pristupiti samo sektoru za gostujuće navijače i to samo iz fan zone predviđene za navijače Dinama. Navijači koji nisu kupili ulaznice putem procedure kluba, ne mogu ući na gostujući sektor.

Plaćanje na ugostiteljskim objektima unutar gostujućeg sektora moguće je isključivo kreditnim karticama. Nije moguće gotovinsko plaćanje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.