Goran Kovacic/PIXSELL

ŠOKANTNO SVJEDOČENJE DINE DRPIĆA! Dvojica muškaraca upala mu u kuću, Nives ih otjerala!

Autor: Dnevno

Nekadašnji nogometaš Dinama, Dino Drpić, svjedočio je u postupku protiv Danijela Despotovića (42), koji mu je posudio pet tisuća eura, a nakon što mu ih ovaj nije vratio, Despotović je novac pokušao vratiti prijetnjama.

“Kockao sam u kasinu na Savici. Izgubio sam što sam imao sa sobom i izašao kad mi je prišao neki dečko i rekao da mi Danijel, kojega do tada nikad u životu nisam vidio, može posuditi novac bez kamata. Posudio mi je 1000 eura, a kad sam i to izgubio posudio mi je još 4000 eura s tim da mi je rekao da ne igram tamo već da odem na živu igru. Otišli smo do kasina u Westinu gdje sam izgubio i te novce. Dogovorili smo se da ću mu novac vratiti za par dana jer sam trebao dobiti neke novce no sve se otegnulo”, prenosi 24sata svjedočenje Dine Drpića na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Drpić je kazap kako su se čuli par puta i našli u ljeto 2013. godine u ulici Zinke Kunc u Zagrebu.

“Rekao je da mu vratim novac uz kamate, 15.000 eura. Odgovorio sam mu da mu neću platiti kamate da bi on u jednom trenutku izvadio pištolj. Kad sam to vidio okrenuo sam se i otišao”, rekao je Drpić, ali prijetnju nije prijavio policiji jer nije htio medijsku pozornost.

Drpić je na sudu promijenio iskaz rekavši da nije vidio pištolj kod Despotovića, a u prvotnom iskazu rekao je da jest.

“Iz gornjeg džepa trenirke izvadio je manji pištolj crne boje i uperio ga u mene”, rekao je u prvom iskazu.

“Ne sjećam se da sam to rekao u istrazi. Ne znam kako je to ušlo u zapisnik”, odgovorio je Drpić te dodao: “Točno je da nisam vidio pištolj. Držao je ruku u džepu jakne i rekao mi: ‘Vratit ćeš sve pare, propucat ću te’. Pa nije valjda u džepu držao olovku”, pravdao se na sudu Drpić.

Nedugo nakon toga nazvao ga je Despotović i tvrdi da mu je kazao da više ništa nije dužan, čak niti onih pet tisuća eura koje mu je posudio.

“Ponovno me zvao nakon tri godine zbog duga, možda je zvao i moju mamu. Tražio je da se ponovno nađemo radi duga. Tražio je 15.000 eura. Našli smo se kod Chromosovih teniskih terena na Savici. Pitao me što je s novcem i tražio me 20.000 eura. Odgovorio sam mu da mu kamate neću platiti, a da ću mu dug od 5.000 eura vratiti prvom prilikom. Odgovorio mi je da ću sigurno platiti. Zgrabio me za ruku i pokušao uvući u auto, a kad sam se otrgnuo zamahnuo je da me udari, no ja sam se izmaknuo. Tada mi je rekao: ‘Sad ćeš vidjeti p… ti materina. Idem po pištolj i propucat ću te’ i krenuo prema automobilu. Pištolj nisam vidio no pretrčao sam cestu i rekao mu da je čitava priča smiješna i da se smiri, a on mi je odgovorio: ‘Vidjet ćeš’. Čuo sam kako Danijel priča s nekim na mobitel da hitno dođe. Onda sam otrčao do policijske postaje Trnje. Putem sam nazvao mamu, koja je znala sve o dugu i rekao joj što se dogodilo, a ona mi je rekla da sve prijavim policiji”, tvrdi Drpić.

Despotović ga je nakon toga često zvao, no Drpić mu se nije javljao jer je, kako je rekao sudu “takve instrukcije dobio u policiji”. Policija je pretresla Despotovićev stan i automobil, no nije našla pištolj, niti išta što bi ga inkriminiralo. Despotović kaže da nije kriv, a napomenuo je i kako je ranije na Općinskom građanskom sudu dobio nepravomoćnu presudu kojom mu Drpić mora vratiti tih pet tisuća eura.

Odvjetnik Danijela Despotovića prigovorio je na vjerodostojnost Drpićeva iskaza u cijelosti. Na ročištu u lipnju svjedočit će Dinina majka Milena i Drpićeva bivša supruga Nives Celzijus.

Drpić je, naime, ustvrdio kako mu je ona rekla da je Despotović s još jednim muškarcem došao u njihov dom pitajući za njega i želeći ući, dok je on od siječnja do svibnja 2013. bio na Bruneiju.

“Ona im je rekla da me nema i da ih neće pustiti”, rekao je Drpić. No, u istrazi je opet naveo nešto drugo. Drpić je tada rekao kako su ga Danijel i Albanac Ante posjetili u studenome 2012. i da su ušli u kuću na dvije-tri minute i rekli mu da je novac koji mu je Despotović posudio Antin.

“Moguće je da su jednom bili kod mene, no ne mogu objasniti zašto to danas nisam spomenuo”, rekao je Drpić na današnjem ročištu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.