Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

NOVI ŠEF HRVATSKOG NOGOMETA OBJASNIO JE SVE! Što se događalo iza paravana na Poljudu?

Autor: Dnevno.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Mađarske, 10. listopada na Poljudu. Glavna je to točka u zaključcima sastanka koji je u ponedjeljak ujutro održan na Poljudu. Sastala se trilaterala u kojoj su bili predstavnici Grada Splita, Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka. Prvi i drugi zajedno će organizirati tu vrlo važnu kvalifikacijsku utakmicu za Vatrene, a još uvijek postoji mogućnost da im se pridruži i Hajduk na čijem će se stadionu igrati. Doduše, on je gradski, ali na njemu se slave uspjesi Hajduka…

Pet sati se sastančilo, a neformalni šef hrvatskog nogometa Marijan Kustić je za portal Net.hr otkrio neke zanimljive detalje o događajima iza zatvorenih vrata. Poznato je bilo da je splitski gradonačelnik nakon dva sata napustio sastanak i izašao s Poljuda bez riječi. Tada se mislilo da je sve gotovo, kad ono… Sve je trajalo još gotovo tri sata, a sam Andro Krstulović Opara vratio se potkraj sastanka u istu prostoriju.

Hajduk je tražio ispunjavanje čak sedam uvjeta koje su objavili i na svojim službenim stranicama. Grad Split je tražio ispriku HNS-a zbog odnosa nogometnog “sjevera i juga”. Što je htio naš nogometni savez? Valjda, podcrtavamo, valjda samo Hrvatsku na Poljudu. Iako, tu ulaze i određene političke konotacije, o kojima nećemo… Barem ne sada…

Dakle, Kustić. Kaže da je bilo svega, kako i ne bi, kad je trajalo pet sati.

“Dugo je trajalo, detaljno smo razgovarali. Oni zastupaju svoje teze, mi svoje… Tako se i vodi jedan konstruktivni sastanak kao što je ovaj i bio. Grad je rekao da prihvaća kandidaturu za utakmicu i to je najbitnije od svega, to me jako veseli. Hajduk za sad ne sudjeluje u organizaciji, oni su rekli kako će se odmah uključiti u organizaciju ako se jedan dio zahtjeva riješi. Najviše su rekli da inzistiraju na iniciranju sastanka oko Udruge Prve lige”, rekao je Kustić i odmah krenuo na stvar glede povratka udruge prvoligaša.


“Mi ćemo svakako inicirati sastanak, ali na koncu o udruzi odlučuju sami prvoligaši, ne HNS”, rekao je Kustić i krenuo obrazlagati zašto je gradonačelnik Opara morao izaći.

“Gradonačelnik Andro Krstulović – Opara je u jednom trenutku morao izaći na sastanak. Koliko sam shvatio, prvo ga je odgodio za sat vremena, ali kako se ovaj sastanak otegao onda je skočio na ovaj drugi, pa se vratio natrag. Pet sati smo raspravljali o svim točkama, temama, tako da s veseljem mogu kazati kako je sastanak bio kvalitetan. Pokazalo se na kraju da smo sve dobro napravili, da smo dobro porazgovarali, otvorili područja za rješavanje svih nesuglasica, sastanak je bio učinkovit i Grad je na kraju prihvatio organizaciju utakmice. Znate, ovo je bilo jako bitno i vjerujte mi da bi sastančili i dva, tri četiri dana ako bi bilo potrebno, samo da nađemo dogovor. Svaku od ovih točaka je trebalo razmotriti. Naravno da je tijekom razgovora bilo kontra mišljenja, ali drago mi je da smo zajedno došli do nekih zajedničkih stavova i načina kako to realizirati. I dalje ćemo inzistirati na tome da hrvatska nogometna reprezentacija igra diljem Hrvatske, gdje god postoje mogućnosti i uvjeti za igru”, zaključio je Marijan Kustić.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.