NIZOZEMCI ZAPREPAŠTENI SRAMOTOM HRVATSKOG NOGOMETA: ‘Modrić i Lovren su Mamićevi bankomati’ | Dnevno.hr
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

NIZOZEMCI ZAPREPAŠTENI SRAMOTOM HRVATSKOG NOGOMETA: ‘Modrić i Lovren su Mamićevi bankomati’

Autor:

Sablažnjuju se nad sudskim procesima i mogućim kriminalnim radnjama

Ugledni nizozemski sportski list Voetbal prošlog je tjedna objavio veliku priču o hrvatskom nogometu, a glave uloge nose im Luka Modrić kapetan Vatrenih i Dejan Lovren te njihov odnos sa Zdravkom Mamićem, kojem se trenutno sudi na Županijskom sudu u Osijeku za “Aferu Godot”.

Novinar Iwan van Duren napisao je tekst i naslovio ga: “Mamićevi bankomati – Modrić i Lovren zaglibili na balkanskoj ruti”, a u njemu je svoje čitatelje uputio u činjenicu da se radi o vrlo značajnim nogometašima, sudionicima ovogodišnjeg finala Lige prvaka, koji su upetljani u nezakonito izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Za to se, uz Zdravka Mamića, terete i njegov brat Zoran te Damir Vrbanović i porezni službenik Milan Pernar. Dodatno je Mamić državu oštetio za 12,2 milijuna…

Voetbal je napisao i:

“Dvojica nogometaša ključni su u jednom od najvećih korupcijskih slučajeva u povijesti hrvatske države, a u čijem fokusu je čovjek koji je Dinamo i HNS držao u šaci”, piše u Voetbalu.

Autor teksta raspisao je i životni put Modrića i Lovrena, odnosno Mamićevu ulogu u njihovim karijerama u Dinamu, ali i nakon njega. Osim toga spomenuo je i trenutnu situaciju, odnosno činjenicu da Modrić i Lovren često dolaze u Hrvatsku kako bi svjedočili na sudu, zbog čega je njihova reputacija u hrvatskoj javnosti narušena.

Osim toga, u Voetbalu je spomenut i bojkot Bad Blue Boysa, najzagriženijih navijača Dinama, koji tvrde da im je “klub otet”, ali i neshvatljivo malen broj gledatelja na tribinama iako je u pitanju klub s mnogobrojnim titulama.

Iwan van Duren svoj tekst o sramoti u hrvatskom nogometu zaključio je rečenicom:

“Nijedan hrvatski sudac ne želi biti odgovoran zbog možebitnog izostanka Lovrena ili Modrića sa Svjetskog prvenstva u Rusiji”, aludirajući pritom da se i ovdje moguće radi o kriminalnim radnjama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.