Photo: HNK Hajduk Split

NAKON DOGOVORA ZA MAĐARSKU HAJDUK PRIOPĆIO: Brojni uvjeti s datumom realizacije, je li HNS prihvatio?

Autor:

Nakon dugotrajnog sastanka na kojem je dogovoreno domaćinstvo Splita za utakmicu protiv Mađarske Hajduk se oglasio priopćenjem na svojim stranicama. Naime, na službenim stranicama splitski je klub objavio koje je to točno zahtjeve stavio pred HNS kao i kada je krajnji rok da se oni realiziraju. Donosimo sve zahtjeve splitskog kluba u cijelosti:

“Protekom vremena neke su točke u međuvremenu realizirane (4.) dok je za pojedine potreban i određeni duži vremenski rok (6. i 7.). – ističu Splićani pa otkrivaju sedam zahtjeva.

1. Udruga Prvoligaša
HNS se obvezuje sazvati sastanak predstavnika prvoligaša na kojem će klubovi odlučiti o svom statusu unutar HNS-a.
Rok za realizaciju: 15 dana

2. Sudačka organizacija
NSŽSD će odrediti svog predstavnika koji će biti imenovan u Komisiju sudaca HNS-a. Održat će se tematski sastanak na ovu temu na kojemu će sudjelovati predstavnici HNS-a, NSŽSD i Hajduka.
Rok za realizaciju: 15 dana

3. Transparentni financijski izvještaji
Financije se vode transparentno i sukladno zakonu a HNS će priključiti jednog člana Komisiji za financije na prijedlog NSŽSD.
Rok za realizaciju: 30 dana


4. Implementacija Zakona o sportu na svim razinama
Zakon o sportu je implementiran na nacionalnoj i županijskoj razini.

5. Ravnopravna zastupljenost klubova i regija u tijelima Saveza
Tematski sastanak s predstavnicima NSŽSD, Međužupanijskog nogometnog odbora i HNS-a na temu komisija i regionalne zastupljenosti u komisijama te definiranja kriterija za izbor članova.
Rok za realizaciju: 30 dana

6. Strategija hrvatskog nogometa
Nužno je započeti proces izrade dugoročne strategije razvoja hrvatskog nogometa koja uključuje i ravnomjerno regionalno investiranje u infrastrukturu.
Rok za realizaciju: 31. prosinca 2019.

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade Strategije
Rok za realizaciju vezan uz provođenje točke 6.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.