screenshot

MAJKA SVIH SASTANAKA: Više od pet sati trebalo im je za zaključak hoće li se igrati u Splitu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Prije negoli je sastanak predstavnika HNS-a i Grada Splita, uz asistenciju splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare – na web stranici našeg Saveza je objavljeno – “Veselimo se utakmici u Splitu”. Tak smo saznali za epilog ovog sastanka u Splitu, a tek nakon te vijesti na stranicama HNS-a akteri sastanka izašli su pred novinare koj su satima čekali ispred zatvorenih vrata. Dogovor je postignut!

Sretno je izgledao izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić. “Sve je u redu, igrati će se u Splitu i svima je to velik veselje”!

Zapanjujuće jest da je sastanak trajao više od pet sati, novinari su čekali ispred zatvorenih vrata, nakon nekih tri i pol sata iz dvorane je izašao splitski gradonačelnik Andro Krstulović-Opara. Nije davao službene izjave novinarima, jer sastanak je dalje trajao, projurio je kroz novinare, ne ni zaustio riječ. Kasnije se vratio…

Izaslanstvo HNS-a koje je imalo osam članova predvodio je Damir Mišković, dopredsjednik HNS-a, Marijan Kustić, prvi operativac Saveza te Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a te prvi čovjek sudačke organizacije. Sukladno očekivanju, Davora Šukera nije bilo, uostalom Hajduk je davno istakako “kako s njime ne želi razgovarati”.
Tema sastanka bio je povratak reprezentacije u Split i organizacija utakmice s Mađarskom u studenom. Hajduk je na sastanku bio u ulozi gosta i nije aktivno sudjelovao u pregovorima o organizaciji susreta.

Ipak, da se lako zaključiti, ako je sastanak toliko dugo trajao moralo je biti problema, no o njima ljudi koji su nekoliko sati bili iza zatvorenih vrata nisu željeli govoriti.
“Grad je ovdje da pomogne riješiti probleme, ovo nije stranačko pitanje kao što se predstavlja. Očekujem dogovor! Poslije niza godina HNS i Hajduk počinju razgovarati i to je izvrsna stvar. Šteta što nisu do sada”, prije sastanka je rekao gradonačelnik Andro Krstulović-Opara.
Uz Oparu su na sastanak u ime Grada došli Igor Stanišić, Domagoj Maroević, Mate Omazić, Duje Sučić i Josip Župić.


Autor:Andrija Kačić Karlin
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.