SAŠA BJELANOVIĆ OTKRIO KAKO HAJDUK TRUNE IZ NUTRA: ‘Skoro smo doveli Petkovića… vođa navijača je ušao u svlačionicu!’

Autor: Dnevno.HR

Saša Bjelanović je od 2011. godine sedmi sportski direktor Hajduka. Bjelanović je na funkciji sportskog direktora Hajduka naslijedio Portugalca Marija Branca u svibnju 2018. godine. Ugovor s Hajdukom je imao do 2022., a u svibnju ove godine mu je produžen.

Sada već bivši sportski direktor, dao je veliki intervju za Dalmatinski portal gdje je pojasnio razloge svog odlaska. Zašto je otišao iz Hajduka?

“Razlog je što nigdje ne želim biti uteg. Zahvalan sam predsjedniku Marinu Brbiću na svemu i smatram da je nekorektno to što mu se događa od njegova ponovnog dolaska. Stalno ga se pokušava omalovažavati, a s vremenom sam i ja postao samo teret. Pa, eto, ako je problem Hajduka Bjelanović, onda više nema problema. Imam veliko poštovanje prema predsjedniku i smatrao sam da će mu moj odlazak ‘dati force’. Kod nas prevladava mentalitet tjeranja, ja sam od prvog dana suočen s konstantnom negativom, ali tako je bilo i sportskim direktorima prije mene, bez obzira na to što su, pogotovo Vučević, imali i jako dobrih odluka.”

Kaže kako mu nije bilo lagano raditi pod stalnim pritiskom.

“Nisam tada imao ni informacija o financijskom stanju kluba, a ni budžet kojim bih baratao za prijelazni rok. Načelno mi je rečeno: ‘Bit će novca, samo nešto malo će još trebati uprihodovati’, a kad je Jasmin Huljaj imenovan predsjednikom, prva rečenica mu je bila: ‘Nema novih dovođenja, moramo prodavati i smanjivati troškove’. U takvim okolnostima se ne bi snašli ni puno iskusniji djelatnici od mene. Bilo bi normalno da sam se kao sportski direktor mogao ravnati po strategiji, smjernicama i zadanom budžetu, a ta dva mjeseca se baš ništa nije znalo.”

Dodaje da je u jednom trenutku 2015., kao glavni skaut kluba, htio dovesti Brunu Petkovića iz Italije, tvrdi da Dinamo tada nije ni znao tko je Bruno Petković. Napadač je na kraju završio u Dinamu i tamo postao standardan član  prve postave.

“Mene je Goran Vučević angažirao u kolovozu 2015. kao glavnog skauta čim sam završio karijeru. To me malo iznenadilo jer se nismo najbolje ni poznavali, ali jedan od mojih prvih prijedloga je bio Bruno Petković. Odlično sam ga poznavao iz Italije, a tada Dinamo još nije znao ni da on postoji. Igrao je u Entelli, ali za nas je svejedno previše koštao. On je prije Dinama imao lošu statistiku, ali njima nije bio problem platiti 1,5 milijuna eura odštete, što je nama nedostižno u ovom trenutku. Nama je Dinamo rival i konkurent po svemu osim financijama. Od nas se traži minimalan trošak, a maksimalan rezultat.”

Na kraju kaže kako iz Hajduka odlazi čist, ali ne bježi od odgovornosti.

“Možda sam u nekim trenucima trebao biti i agresivniji, ali ostavljam dobar Hajdukov kadar pun reprezentativaca: Juranović, Simić, Ismajli, Čolina, Nejašmić, Bradarić, Caktaš, Jradi, Hamza, Dolček, Eduok… Ako su oni, plus Jairo, Posavec i još neki limitirana momčad, onda je moj odlazak i s te strane i te kako opravdan. Želim novom sportskom direktoru da radi posao unutar strategije, smjernica i budžeta. Ako netko misli da on sam mora kreirati kompletnu sportsku politiku, tada novom čovjeku treba godinu dana da sve pohvata, a u Hajduku ti ne daju ni mjesec.”

Cijeli intervju nalazi se na dalmatinskiportal.hr

 

Autor:Dnevno.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.