Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

OŠTRO KONTRA NAŠEG HAJDUKA: ‘Takav način financiranja štetan je za Grad Split’!

Autor:

Građanska inicijativa pod nazivom “Bit će Bili što su bili” u utorak je izdala priopćenje u kojem je navela kako je sadašnji model nplate za članstvo u Hajduku, a kojeg provodi udruga “Naš Hajduk” štetan po Grad Split. Stoga, iz građanske inicijative traže zaštitu gradske imovine, te obraćanje Državnom odvjetništvu i Državnoj reviziji.

Evo što kažu iz Građanske inicijative “Bit će Bili što su bili”:

“Iskreno se nadamo da ćete poduzeti sve u okviru svojih zakonskih ovlasti i vaše obveze zaštite gradske imovine te da nećete dozvoliti da se gradska imovina dalje obezvrjeđuje kako bi u jednom trenutku nezakonitim modelom bila i oteta od Grada Splita kao vlasnika.”

“U slučaju nejasnoća molimo vas da se oko pojašnjenja obratite nadležnom državnom odvjetništvu kao i državnoj reviziji,”

“Po tom dobro zamišljenom modelu za Udrugu Naš Hajduk, a štetnom za Grad Split, godišnja članarina članova od dana sklapanja ovog Ugovora , a koju je HNK Hajduk pribavio, predstavlja novčana sredstva Udruge. Uz to HNK Hajduk je preuzeo obvezu snositi sve troškove vezano za ispunjavanje i omogućavanje navedenih prava članova Udruge po kojima se prihodi od godišnjih članarina knjiže kao pozajmnica koja će se u jednom trenutku pretvoriti u dionice,” objašnjava građanska inicijativa “Bit će Bili što su bili”, koji navode da udruga Naš Hajduk “financijskim sredstvima HNK Hajduk za svoj račun rezervira sredstva za vlasničko restrukturiranje kluba, a za to nemaju dozvolu Gradskog vijeća Grada Splita,” navodi se u dopisu građanske inicijative “Bit će Bili što su bili”.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.