HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ PRESJEKAO: Filip Hrgović ne ide na Olimpijske igre?

Autor: J.V.H.

Povodom afere koja se vuče još od jeseni prošle godine, oglasio se Hrvatski boksački savez kako bi riješio dvojbe oko putnika na kvalifikacije za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Radi se o jednom mjestu koje je garantirano hrvatskom predstavniku na kvalifikacijama u superteškoj kategoriji a na koje pretendiraju Filip Hrgović i Marko Milun.

“Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije, koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun. Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović.

Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport, koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza sa hrvatskim boksačima.

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23-26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli!

I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje.”

Ovim potezom presječen je hrvatski boksački gordijski čvor. Filipu još ostaje mogućnost nastupa na HB prvenstvu, no vremena za prijavu još je jako malo, a kada bi na prvenstvu i osvojio prvo mjestu i s njime pripadajuću “normu” po kriteriju HBS-a, Filip vjerojatno zbog profesionalnih obveza ne bi stigao nastupiti na europskim kvalifikacijima za Olimpijske igre koje će se održati u Londonu.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.