32M

‘ZLO JE MEĐU NAMA!’: Započelo masovno čipiranje radnika! Mediji šute

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Američka tvrtka 32M iz Wisconsina počela je čipirati svoje zaposlenike. Nakon ugrađivanja malenih čipova, radnici se mogu lakše i brže prijaviti na radno mjesto, prijaviti da su došli u tvrtku, zadužiti svoj račun za obrok obavljajući kupovinu dodirom ruke, ali i još neke druge stvari. Čipovi su manji od zrna riže i pogodni za višegodišnje nošenje.

Tvrtka 32M nada se da će uskoro pronaći nove načine na koje će iskoristiti čipove koje njezini zaposlenici nose u sebi, u lijevoj ili desnoj ruci ispod kože, između kažiprsta i palca.

Tvrtke u Americi sve češće čipiraju svoje zaposlenike, ali je Europa tlo na kojem se ta vrsta “obilježavanja” zaposlenih sjajno “primila”. U Europi tvrtke sve češće organiziraju ” Čip tulume” na kojima se odjednom čipira velik broj radnika.

Hoće li biti čipiran ili ne, tvrtka 32M ostavlja svakom zaposleniku da odluči sam. No, radnici koji nisu čipirani plaše se da neće imati jednaka prava u budućnosti. S druge strane, uprava tvrtke tvrdi da će poštovati odluku svakog zaposlenika.

Danas se bio čipovi ugrađuju eksperimentalno u ljude, u šaku između palca i kažiprsta, uglavnom, kako bi se omogućilo plaćanje samo rukom, bez vađenja kreditne kartice ili mobitela.

Naravno, to je tek mali vid uporabe čipiranja ljudi, koje je na svom samom početku, ali kako znanost i tehnologija tvrde – mogućnosti su neiscrpne!

Je li ovo uvod u nov oblik ropstva? Biste li vi pristali da budete čipirani?

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.