Screenshot/Youtube

(VIDEO) ZLOGLASNI KULT U TURSKOJ Naziva ih mačkicama, ali ucjenjuje sa seks snimkama ako pokušaju pobjeći

Autor: dnevno.hr

Adnan Oktar, poznat i pod pseudonimom Harun Jahi, vođa je jednog od najzloglasnijih kultova u Turskoj. Okružen je desecima prekrasnih žena kojima je, mnogi tvrde, isprao mozak, piše Jutarnji list. 

Vođa kulta je ujedno i  pisac, ekscentrični i utjecajni televizijski propovjednik, na čijim teološkim raspravama budu prisutne atraktivne, mlade sljedbenica. Oktar voli propovijedati jest da su žene stvorene kako bi bile lijepe i voljene. A žene koje ga okružuju moraju biti odjevene prema njegovim uputama, sve po zadnjoj modi i s besprijekornom šminkom.

Centar moći njegova kulta nalazi se u luksuznoj vili na tri kata na imanju na imanju na jednom od najljepših dijelova Bospor koju čuvaju naoružani tjelohranitelji.

Njegovu sljedbu čini oko tristo osoba, a većinom je riječ o mladim i privlačnim djevojkama koje Oktar naziva mačkicama. Iako kult slijedi i nekoliko mladića, oni čine manjinu.

One koje su uspjele napustiti kult tvrde kako su bile prisiljene sudjelovati u orgijama, a kada su Oktaru rekle da se žele vratiti kući, on ih je, navodno, ucjenjivao snimkama orgija i prijetio da će ih javno osramotiti.

Adnana Oktara se mora oslovljavati s ‘gospodaru’, a on ih sluša dok se one raspravljaju o tome zašto je teorija evolucije pogrešna. “Obična svinja” je izraz koji koriste djevojke koje su uspjele pobjeći iz kulta, iako se vođa kulta voli smatrati feministom.

“Uspjela sam pobjeći iz tog luđačkog kulta. Nadam se da će još djevojaka uspjeti pobjeći i da neće svoje najbolje godine života potrošiti s njim”, izjavila je jedna od djevojaka koja ga se uspjela riješiti, ali iz straha ne želi otkriti identitet.

Svoj kult Oktar je pokrenuo u ’80ima kada je vodio žestoke rasprave protiv evolucije i komunizma pripovijedajući islamski kreacionizam.

A tijekom 2008. godine, osuđen je na tri godine zatvora zbog stvaranja ilegalne organizacije kako bi iz nje izvukao osobnu korist, a na sudu je dokazano kako je tajno snimao seksualne odnose sa svojim sljedbenicama i tim se snimkama koristio kako bi ih ucjenjivao.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.