Screenshot/Youtube

(VIDEO) MISTERIJ PLANINE RTANJ: Ima oblik piramide i neistražene spilje, a zrakoplovi nestaju s radara kada ju nadlijeću

Autor: ZG/Dnevno.hr

Planina Rtanj u Srbiji jedno je od najtajanstvenijih mjesta u Europi i “najveća neistražena svjetska piramida” za koju mnogi kažu da nije dovoljno istražena. Utvrđeno je da unutar nje postoje ogromne podzemne prostorije, a speleolozi su već pronašli više od 17 spilja i odaja ispod zemlje. Na južnoj i sjeverozapadnoj strani planine, ispod vrha Šiljak, locirana oko 450 metara visoka šupljina romboidne osnove, stranica od po 250 i 500 metara.

Ovaj ogromni podzemni prostor zauzima istu onu poziciju na kojoj se, na već istraženim piramidama, najčešće nalaze rezonantne komore. Veliki vertikalni tunel, koji su istraživači prozvali “Dimnjak”, vodi duboko u utrobu planine, odakle k površini izlazi velika količina “orgonske energije”. Kako ju spiritualisti doživljavaju, to je pozitivna energija za ljude i živi svijet pa je zato Rtanj poznat kao mjesto gde se mnogi dolaze isceljivati. Dimnjak je ovalnog oblika promjera oko šest metara i urušen od samog vrha u dužini od oko 110 metara. Odatle je prohodan u dubinu od čak 450 metara.

Geometrija Rtnja još je zanimljivija i prepuna je neobičnih, ali očiglednih zakonitosti. Najistaknutiji vrhovi planine jesu Kusak, Baba i Šiljak koji, kada se povežu zamišljenom crtom, tvore trokut dimenzija čije su strane pet i šest kilometara. Sa samog Šiljka odvajaju se tri kraka koji su zaklonili dva kuta od po 105 i jedan od 150 stupnjeva.

Sasvim je jasno da građevina s takvim svojstvima nije mogla nastati kao rezultat prirodnih procesa, nego da je riječ o umjetnoj građevini nastaloj pomnim planiranjem oblika i lokacije te je izgrađena još u prapovijesti nama nepoznatom tehnologijom. Ako bismo maketu Keopsove piramide “preklopili” preko Rtnja, uvidjeli bismo kako se mnoge proporcije poklapaju.

Prema urbanim srpskim legendama, smatra se da je piramida Rtanj središte Zemlje. Neki svjedoci navode da je Rtanj specifičan po tome što se zrakoplovi gube s radara kada ju nadlijeću, da postoje posve jedinstvene, endemske vrste biljaka, da su prisutna elektromagnetna i ionizujuća zračenja, pa čak i to da postoji mogućnost kako se ispod Rtnja nalaze tri velike podzemne rijeke na dubini od oko 100 metara.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.