Screenshot/Youtube

(VIDEO) Biolog šokirao znanstvenike: ‘Na Marsu još ima života! Evo dokaza!’

Autor: ZG/Dnevno.hr

Prije četiri milijarde godina na površini Marsa bilo je rijeka i jezera pa čak i dubokog oceana. Neki astrobiolozi vjeruju da je drevni Mars bio povoljnija kolijevka za život od rane Zemlje. No kada je Crveni planet izgubio svoje magnetsko polje, Sunčeva radijacija uklonila je nekada gustu atmosferu. Taj proces pretvorio je Mars u hladni, suhi svijet današnjice.

Michael Finney, suosnivač projekta “The Genome Partnership” kaže: “Ako je Mars imao život prije 4 milijarde godina, ima ga i danas” te dodaje: “Na Marsu se nije dogodilo ništa što bi potpuno uništilo život. Dakle, ako postoji život na Marsu, možda je skriven, no zacijelo još postoji. Jedno od najperspektivnijih mjesta za pronalaženje izvanzemaljskog života nalazi se ispod površine Marsa”.

Iako na površini Marsa nedostaje tekuće vode, ispod površine zasigurno postoji mnogo vode. Podaci o orbiti Mars Expressa sugeriraju da se veliko jezero nalazi ispod južnog pola. Postojanje metana na Marsu koji su možda proizveli organizmi ukazuje na život na planetu u dalekoj prošlosti.

Mars je imao sve sastojke potrebne za život: atmosferu, tekuću površinsku vodu i vegetaciju. Zapravo, to je dom inteligentne i sofisticirane civilizacije. Nakon katastrofe prije 500 milijuna godina, domorodačka inteligentna bića, uključujući ljude i gmazolika bića, otišla su u podzemlje gdje su ostatci tih prošlih kultura još živi. Čini se da postoji sukob između nekoliko vrsta od kojih se svaka bori za kontrolu nad planetom.


Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.