Iluistracija

(VIDEO) BIBLIJSKI MISTERIJ: Je li zavjetni kovčeg vrsta drevnog visokotehnološkog oružja?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Priča o stvarnoj pozadini legendi i mitova iz religijskih knjiga brojnih bliskoistočnih i dalekoistočnih tradicija već je uobičajena za razne show programe i dokumentarne serijale. No, rijetko kada pridobije pažnju mainstream medija.

Rusi u tom pogledu imaju nešto šire svjetonazore od europskih i američkih medija, pa se u Sputniku tako našla polemika oko podrijetla Zavjetnog kovčega. Pozlaćeni drveni kovčeg – po tekstu – sadržavao je dvije kamene ploče, pa se Sputnik nadovezao i na aktualnu epizodu Historyjeva serijala “Ancient Aliens”.

“Ideja da je neka vrsta soničnog oružja korištena da bi uništila velike drevne zidove Jerihona ne bi li Izraeliti preuzeli grad čini mi se fascinantnom”, smatra David Childress koji rušenje jerihonskih zidina pomoću zvuka smatra alegorijom u kojoj se nastojalo na prihvatljiv način prikazati tehnološke mogućnosti toga vremena. Rusi u članku i dalje takve ideje nazivaju ‘teorijama zavjere’, no i jednom od opcija koje se sve češće ‘razmatraju’.

“Zavjetni kovčeg je tako tehnološki razvijeno oružje, okultna alatka ili neka vrsta primopredajnika. Zvuči zaista fantastično da su drevni narodi u posjedu imali nekakvu izvanzemaljsku tehnologiju. Ali opis na to podsjeća”, zaključuje Childress.

Ono što je intrigantno povodom Bitke kod Jerihona jest to što primjena truba izrazito podsjeća na čestičnu tehnologiju, kao što su tehnologija Tesline Zrake smrti ili pak tehnologija groma. Opet, čini se, imamo primjer izvanzemaljske tehnologije koju su drevni narodi imali priliku koristiti u ratnim pohodima. Rusi zaključuju kako su neke od teza nastojali testirati i u laboratorijskom okruženju, no rezultati još nisu izašli u javnost.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.