Ilustracija/Screenshot/Youtube

(VIDEO) ARHEOLOŠKO ČUDO! Znanstvenici pronašli mjesto gdje je Isus pretvorio vodu u vino?

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ivanovo evanđelje opisuje kako je Isus tijekom vjenčanja u Kani Galilejskoj pretvorio vodu u vino. Onamo je Isus bio pozvan sa svojom majkom i učenicima.

Točna lokacija tog čuda ostao je velik misterij. Tisuće hodočasnika bilo je uvjereno da je točno mjesto gdje je Isus izveo svoje prvo čudo Kafr Kanna, grad na sjeveru Izraela.

No jedna skupina istraživača kaže da lokacija nije Kafr Kanna nego brdo udaljeno desetak kilometara prema sjeveru.

Stručnjaci su, naime, identificirali Khirbet Vana, židovsko selo koje je postojalo između 323. godine i 324. godine. Ondje su stručnjaci otkrili brojne tragove koji sugeriraju da je to mjesto zapravo lokacija gdje je Isus izveo čudo.

Otkrili su oltar, kao i policu s ostacima kamene posude. Arheolozi su također otkrili šest kamenih posuda koje su slične staklenkama opisanima u biblijskom izvještaju o čudu.

Govoreći o otkriću, vodeći arheolog Dr. Tom McCollough kaže da još tri lokacije imaju vjerodostojne tvrdnje.

“Otkrili smo veliki kompleks kršćanskih spiljskih tunela kojima su se koristili hodočasnici. Ovaj kompleks korišten je u 5. i 6. st.,pa sve do perioda križara u 12. st.”, naveo je.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.