Wikimedia Commons

Nitko im nije vjerovao da su ih oteli izvanzemaljci, a onda su stručnjaci prepoznali zvijezde na crtežu

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Dana 19. rujna 1961. bračni par Betty Hill, 41, socijalna radnica i Barney Hill, poštanski radnik navodno su imali susret s izvanzemaljcima iz binarnog zvjezdanog sustava Zeta-Reticuli.

Dok su se vozili autom vidjeli su svjetla na nebu. Kada su stali i pustili svojeg psa da se malo prošeta u blizini je sletio svemirski brod na tako maloj udaljenosti da su mogli vidjeti posadu unutar letjelice. Tada su otrčali u auto i pobjegli. No kada su stigli kući vidjeli su da im je trebalo više od dva sata nego inače da prevale put, a prevaljena kilometraža na autu pokazivala je da su prevalili isti put kao inače.

Betty je tada nazvala svoju sestru Janet i ispričala joj to, na što joj je Janet rekla da odmah to prijavi obližnjoj Vojnoj zrakoplovnoj bazi. Tek su hipnozom shvatili što im se dogodilo u brodu. Otkrili su da im na nekim dijelovima tijela nedostaju komadići kože. Jedno biće im je pokazivalo na karti otkuda dolaze te je Betty bez ikakva prethodnog znanja o astronomiji znala točno na zvjezdanoj karti pokazati gdje se nalazi sustav Zeta-Reticuli.

Betty je pod hipnozom uspjela nacrtati kartu koja se sastojala od 12 većih zvijezda povezanih linijama i tri manje koje su formirale trokut. Ona je navela da su joj rekli kako te linije između zvijezda predstavljaju “trgovinske puteve”.

David Saunders, statističar koji proučava NLO-e, rekao je da je statistički nemoguće da je Betty slučajno nacrtala zvjezdani sustav za koji danas znamo da je Zeta-Reticuli i da je ona zapravo govorila istinu. On je rekao da su joj samo izvanzemaljci mogli dati takvu informaciju.

Bettyna haljina bila je poderana i prekrivena nekakvim ružičastim puderom za koji je potvrđeno da “nije organskog podrijetla”. Na njezinu automobilu pronađeni su koncentrični krugovi kraj kojih bi se kompas počeo nekontrolirano vrtjeti, ako bi bio postavljen blizu.

Par je nakon susreta imao užasne noćne more i oboje su doživjeli ozbiljan stres. Barney je na jednoj seansi čak skicirao izvanzemaljce koji su ih oteli.

Barney je umro od izlijevanja krvi u mozak 25. veljače 1969. godine u 46. godini. Betty je vjerovala da je otmica djelomično utjecala na to. Betty je umrla 17. listopada 2004., godinama pokušavajući dokazati da su je doista oteli izvanzemaljci.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.