Flickr

MIT ILI STVARNOST: Zašto je cijeli svijet fasciniran Bigfootom?

Autor: Dnevno.hr

Jedan glazbeni festival je po njemu dobio ime, ikonična silueta se nalazi na naljepnicu za jedno crno pivo i dugogodišnji je izvor fascinacije u američkoj kulturi i ostatku svijeta!

Flickr

On je Bigfoot (ili sasquatch), ogromni čovjekoliki majmun svrstan pod kriptide, eluzivna i tajanstvena bića koje je malo ljudi imalo sreću vidjeti i o tome pričati. Međutim mit je možda bliži istini nego običnoj lovačkoj priči. Upoznajte Gigantopithecusa, za sad najveći otkriveni primat koji je hodao zemljom!

Wikipedia

Znanstvenici procjenjuju da je bio mogao doseć 3 metara visine (uspravno) i oko 600 kg težine, iako neki smatraju da je bio manji (2m / 300kg) što je i dalje impresivno. Naravno, to je izumrli rod majmuna koji je postojao od, procjenjuje se, devet milijuna godina do nedavno prije stotinu tisuća godina na kontinentu koji je današnja Indija, Vijetnam, Kina i Indonezija stavljajući Gigantopithecus u isto vremensko razdoblje i geografsku lokaciju kao i nekoliko vrsta hominina.

Pravi izgled nije poznat, zbog fosilnih ostataka kojih nema puno i uglavnom se pronalaze u fragmentima. Uspoređuje se često sa modernim gorilama, zbog navodno sličnog načina života. Neki znanstvenici, međutim, misle da je vjerojatno izgledao više kao orangutan. Gigantopithecus je vjerojatno imao malo ili ni jednog neprijatelja kada bi dosegnuo svoju punu veličinu.

Je li moguće da je neka mala skrivena skupina uspijela izbijeći izumiranje?

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.