Screenshot/Youtube

(FOTO) Šokantna snimka! U udaljenoj galaktici ukazalo se raspelo s Isusom Kristom!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Fotografija teleskopa Hubble iz 1992. godine ponovno je predmet rasprava na internetu. Naime, u zviježđu Lovački psi nalazi se spiralna galaktika Vrtlog (eng. Whirlpool), poznata i kao Messier 51a, M51a ili NGC 5194, a udaljena je 23 milijuna svjetlosnih godina. U njezinu središtu snimljen je oblik koji neodoljivo podsjeća na raspelo s Isusom Kristom, što je posebno zaintrigiralo neke vjernike i vjerske teoretičare, koji smatraju da je riječ o “nebeskim vratima”.

“Ovo je siguran znak da Bog postoji i da nam pokazuje da se nebo nalazi u samom središtu galaktike”, napisao je jedan komentator na forumu Disclosure.tv.

Drugi je dodao: “Možda je to svjetlo koje moramo slijediti kad umremo jer Isus je rekao: ako vjerujete u mene, ući ćete u nebo.”.

No, prema Hubbleovoj internetskoj stranici, “križ” se pojavljuje zbog apsorpcije prašine i označavanja točnog položaja crne rupe.

“Najtamnija traka može biti rubni prsten prašine promjera 100 svjetlosnih godina. Torus na rubu ne samo da skriva crnu rupu i akrecijski disk od gledanja izravno sa Zemlje, nego također određuje os mlaza plazme velike brzine i ograničava zračenje od akrecijskog diska na par suprotno usmjerenih konusa svjetla, koje ionizira plin uhvaćen u njihovu zraku. Druga pak “traka” mogla bi biti drugi disk na rubu ili možda rotirajući plin i prašina u MS1 koji se sijeku s mlaznicama i ionizacijskim konusima”, znanstveno je tumačenje.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.