Ilustracija

ATLANTIĐANI SU U EGIPAT DONIJELI ELEKTRONIČKU GLAZBU: Samoproglašeni vidovnjak podsvjesnim umom razotkrio tajne mitskog otoka

Autor: Zlatko Govedić / 7Dnevno

U ovom članku pišemo o Atlantidi… Čekajte! Nemojte još zatvoriti stranicu! Nećemo vas gnjaviti stotinama teorija o tome gdje se nalazi otok legendarne drevne kulture koju je prvi spomenuo grčki filozof Platon. Prema njegovim riječima, Atlantida je bila razorena prirodnom katastrofom, najvjerojatnije potresom ili potopom, i to prije više od 11.800 godina. Ma gdje bila, ako je uopće postojala, jedan je američki autor iznio niz nevjerojatnih tvrdnji o samim Atlantiđanima, stanovnicima mitskog otoka. To je naša tema!

Edgar Cayce (1877.-1945.) bio je samoproglašeni vidovnjak koji se bavio iscjeljivanjem, proricanjem i raznim alternativnim temama poput reinkarnacije, snova, zagrobnog života i, naravno, Atlantide. Navodio je kako njegov podsvjesni um može istraživati svijet snova u kojem su svi umovi bezvremenski povezani. Zapravo, on je jedan od najpoznatijih alternativaca svog vremena. O njemu je napisano više od tristo knjiga. S punim pravom, smatra se stvarnim začetnikom sustava vrijednosti tzv. filozofije Novog doba (New Age).

Električni nož

Cayce je u svojim vizijama “vidio” da su Atlantiđani upravljali letjelicama i podmornicama te da su posjedovali fantastičnu tehnologiju, superiornu današnjoj. Mogli su “fotografirati iz daljine, čitati natpise kroza zidove, čak i iz daljine”.

Jedan od atlantidskih izuma bio je “električni nož”. Cayce ga je ovako opisao: “Bio je takve izrade da se mogao rabiti za kirurški zahvat bez krvi, kako bi se to danas reklo – zahvaljujući mogućnosti da se u tijelima formira sila zgrušavanja kad je trebalo ući u veće arterije ili vene ili ih prerezati”, rekao je.

ZNANOST I MITOLOGIJA O BOGU GROMOVNIKU: Krateri na planetima nisu nastali od asteroida, nego od udara munja

Još je nevjerojatnija vizija po kojoj su Atlantiđani u Egipat donijeli elektroničku glazbu u kojoj su boja, vibracije i aktivnosti zvuka bile u skladu s emocijama pojedinaca ili naroda, što je moglo pridonijeti promjeni njihova temperamenta. Isto se može primijeniti kao entitet u asocijacijama s onim što bi se moglo nazvati temperamentom pojedinca, pri čemu su zaokupljeni utjecajima izvana, te u onima koji boluju od bolesti što su nastale zbog prirodnog ili vibracijskog utjecaja unutar tijela, kako bi se postavili kao vibracija u tijelu.

Godine 1933. spomenuo je “zrake smrti” koje su dopirale iz utrobe Zemlje i uništavale dijelove našega planeta i dodao da će takva zraka biti otkrivena za desetak godina. Godine 1960. konstruiran je prvi laser kojemu je aktivna tvar bio kristal rubina stimuliran bijelom svjetlošću. Prvi plinski laser, sa smjesom helija i neona, bio je konstruiran 1961., prvi poluvodički 1962., a prvi tekućinski 1963. godine.

“Atlantiđani su bili vješti u primjeni električnih sila i djelovanja, osobito s njihovim utjecajem na metale, ne samo kad je riječ o njihovoj lokaciji nego i o načinu njihova djelovanja u usavršavanju nekih i otkrivanju drugih te uporabi različitih oblika ili njihovu transportu ili pak njihovoj preobrazbi kroz takve utjecaje”, govorio je američki “vidovnjak”.

Kada je Cayce govorio o električnoj energiji kojom su se Atlantiđani navodno koristili za obradu metala, nisu postojali nikakvi dokazi da su drevni narodi znali bilo što o elektricitetu, a kamoli o načinu njegove primjene u metalurgiji. No, 1938. austrijski arheolog Wilhelm König, obavljajući inventuru artefakata u Iračkom državnom muzeju u Bagdadu, opazio je nešto što se doimalo poput zbirke dvije tisuće godina starih glinenih posuda, nevjerojatno sličnih nizu spremišta za baterije. Njegovu su radoznalost pobudili neobični unutarnji detalji u posudama, a u svakoj se nalazio bakreni cilindar na dnu zatvoren bakrenim diskom i zapečaćen smolom.

Poznavali zrakoplovstvo

Nekoliko godina poslije, tehničar u laboratoriju za visoku voltažu u Pittsfieldu, Massachusetts, SAD, Willard Gray dovršio je kopiju bagdadskih baterija i otkrio da željezna šipka uvučena u bakrenu cijev i napunjena limunskom kiselinom daje struju napona 2,75 volta, što je dovoljno za galvaniziranje zlata. Po tome je zaključeno da su drevni narodi doista mogli primjenjivati struju za obradu metala.

SVETI GRAL KRIPTOGRAFA I POVJESNIČARA: Znanja nepoznate civilizacije, šifrirani vodič za ženske stvari ili kodirane upute kako od maka dobiti opijum?

“Atlantiđani svoju primjenu elektriciteta nisu ograničavali samo na metalurgiju nego su poznavali i uporabu zvučnih valova, pri čemu se način korištenja svjetla primjenjivao kao sredstvo komunikacije. Dizala i povezane cijevi koje su radile na komprimirani zrak i paru postojali su u zgradama Atlantide”, vidio je Cayce u svojim vizijama.

Osim struje, Atlantiđani su navodno poznavali i zrakoplovstvo, koje je također bilo ispred našeg vremena.

“Neobične letjelice podizali su cepelinima od slonovske kože koji su bili spremnici plinova. Nisu prolazili samo kroz zrak nego i kroz vodu. Mogli su ostvariti čak i interkontinentalne letove”, navodi Cayce.

I ta vizija mogla bi imati uporište u nekim povijesnim tragovima. Primjerice, u naskanskim linijama, tj. nizu ogromnih geoglifa (crteža na tlu) na pustinjskom platou pokrajine Nazca u Peruu. Crteži koji bi mogli biti stari više od 2500 godina protežu se više od 80 km u dužinu, između gradova Nazce i Palpe. Jedan od tih crteža mogao bi prikazivati “letače u balonima”.

Leteći slonovi

Postoji još jedno fascinantno otkriće. Godine 1898. u egipatskoj grobnici blizu Saqqare u gornjoj dolini Nila pronađena je skulptura poslije nazvana “Ptica”. Egipatski stručnjak, dr. Khalil Massiha, 1969. zapanjeno je uočio da ptica ima ravna krila, ali i uspravan rep te je zaključio da je riječ o modelu zrakoplova.

“Raspon krila je 18 cm, nos letjelice dugačak je 3,2 cm, a sveukupna dužina je 18 cm. Ekstremiteti letjelice i vrhovi krila imaju aerodinamičan oblik. S iznimkom simboličkog oka i dviju kratkih linija ispod krila, nema nikakvih ukrasa ni dodataka za slijetanje. Stručnjaci su testirali model i otkrili da može letjeti”, izjavio je Massiha.

U slavnim indijskim epovima Ramayani i Mahabharati spominju se drevne letjelice ili “zračna kola”, zvane – vimane. No prema opisima u epovima, one nisu imale ništa zajedničko sa suvremenim zrakoplovima jer je njihova pokretačka snaga bila posve drukčija od motora s unutarnjim sagorijevanjem ili mlaznim pogonom.

VJEŠTICE SU ZAPRAVO MUDRE I DOBRE ŽENE: Ne obožavamo đavla i ne silujemo muškarce, sve je to izmislila Crkva

Stoga Cayce navodi da su Atlantiđani zapravo upravljali dvjema vrstama letećih vozila: letjelicama sličnim cepelinima i vimanama kojima se upravljalo iz središnjeg izvora na tlu. Cayce je rekao da su bile napravljene od slonovske kože. Vjerojatno bi bile preteške da bi služile kao spremnici za bilo kakav plin lakši od zraka. No lakši slonovski mjehuri, koji su se mogli raširiti i nisu propuštali, vjerojatno su se mogli tako upotrijebiti.

S obzirom na sve te opise, ne trebamo se čuditi ni atlantidskim podmornicama. Navodno su bile poznate grčkom povjesničaru Herodotu početkom 5. st. pr. Kr., rimskom prirodoslovcu Pliniju Starijem iz 1. stoljeća, pa čak i Aristotelu. “Drevna aeronautika blijedi u usporedbi s još većim tehničkim postignućima jer su znanstvenici Atlantide uspjeli u razbijanju atomskih sila kako bi dobili pokretačku snagu za pojedina sredstva i načine transportiranja ili putovanja ili podizanja velikih težina ili pak mijenjanja izgleda ili sila same prirode”, rekao je Edgar Cayce.

“Otac moderne atlantologije” Ignatius L. Donnelly (1831.-1901.) smatrao je da su Atlantiđani mogli stvoriti tako napredno društvo jer se njihova civilizacija razvijala kroz više-manje neprekinutu povijest sve do konačne katastrofe.

“Njihova je kulturna evolucija imala sreću da se stoljećima razvijala te su uspjeli razviti i usavršiti znanstvene vještine. Temelj te drevne tehnologije bilo je poznavanje i primjena kristalne moći. Kroz to, nekako su usmjeravali prirodne sile da služe ljudskim potrebama. Prijevoz morem, iznad i ispod njega, postao je moguć, a komunikacija na velikim udaljenostima povezivala je svijet Atlantide. Tako visoka razina materijalnog napretka u pretpovijesnim vremenima nama se čini neshvatljivom i nevjerojatnom”, objašnjavao je Donnelly.

Hedonizam i propast

No, zašto je tako napredna civilizacija propala? Cayce daje tumačenje slično uvriježenom mišljenju kako je i antička civilizacija propala zbog sklonosti materijalizmu, za što ipak ne postoje nikakve povijesne osnove.

Bez obzira na to koliko se ne slažu u svojem tumačenju izgubljene civilizacije, metafizički i svi svjetski mitski izvori gotovo jednako opisuju središnju ulogu sofisticirane tehnologije Atlantide u njezinu konačnom uništenju. Cayce je rekao da su Atlantiđani postali opijeni materijalnim čudesima što ih je omogućila tehnologija kvarcnih kristala. Bogatstva i luksuz u njima su pobudili nezasitnu žudnju za obiljem.

Ljudi će moliti da umru! Prije 12 godina predvidjela je koronavirus za 2020., ali ima još gora proročanstva!

“Zrake svojih kristala okrenuli su u samu utrobu planeta. Kopanjem su tražili još veće mineralno bogatstvo. Silne količine visokokvalitetnog bakra koji je služio industriji brončanog oružja svijeta prije klasičnog razdoblja te dovoljno zlata da se oblože zidovi njihova grada dolazili su iz oskvrnutog roga izobilja Zemlje. Atlantiđani su uživali u orgiji materijalizma kojim su ugađali sami sebi. Ali u nekom trenutku, priroda se pobunila protiv dugotrajne patnje. Prijeđen je prag njezine strpljivosti pa je svoju grešnu djecu strahovito kaznila. Otvorile su se njezine paklene vatre da bi uništile raskošnu Atlantidu u vulkanskoj erupciji takve siline da je progutala cijeli otok. Razrušeni, zapaljeni grad sa svojim nesretnim stanovnicima odvučen je na dno mora i u mit. Veličanstveni kristal, izvor neusporediva prosperiteta Atlantide, postao je oruđe njihove propasti”, zaključuje Cayce.

Autor:Zlatko Govedić / 7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.