Ilustracija/Gradska tržnica Sisak

PA GDJE MI TO ŽIVIMO? Pretresli tržnice od Osijeka do Dubrovnika: Ovo će vas zaprepastiti

Autor: dnevno.hr

Novinari Glasa Slavonije odlučili su posjetiti tržnice diljem Jadrana te usporediti cijene s onima  u Osijeku. U Istri su se fokusirali na pulsku i porečku tržnicu te se bazirali na desetak namirnica dostupnih i na osječkoj tržnici.

U Puli su tako za kilogram nektarina trebali izdvojiti 12 kuna, dok je ista količina u Osijeku skromnih šest kuna. Ako u Puli želite kupiti rajčicu za kilogram ćete morati izdvojiti 22, a u Osijeku deset kuna. Kruške su u ovom gradu platili 20 kuna, dok su u Osijeku osam. U Poreču kilogram mrkve stoji 15, a u Osijeku najviše deset kuna. Za papriku je u Osijeku potrebno izdvojiti 12 kuna, a za porečku papriku 20 kuna. Lubenica u Osijeku stoji oko tri kune, dok se u Poreču kreće od šest do osam kuna za kilogram. Cijena tikvica i u Istri i u Osijeku je deset kuna, ali mladi krumpir dvostruko je skuplji u Poreču, gdje ćete ga platiti od osam do deset kuna, dok u Osijeku stoji najviše pet kuna. Šljive u Osijeku stoje najviše pet kuna, dok u Poreču za kilogram treba izdvojiti 16 kuna.

Kad je o Dalmaciji riječ, ekipa Glasa Slavonije posjetila je zadarsku, splitsku i dubrovačku tržnicu, a najviše su ih iznenadile cijene u Dubrovniku. Kilogram krušaka ondje stoji 25 kuna, a grožđe 40 kuna. Crveni luk, paprika, rajčica, zelena salata ili šljive stoje 20 kuna po kilogramu. Za kilogram bijelog luka i mahuna u novčaniku valja pronaći 40 kuna. Na splitskoj tržnici rajčice i paprike plaćaju se po 15 kuna, mrkva je od osam do deset kuna, a nektarine se kreću od osam do 16 kuna. Glavica bijelog luka u Splitu se plaća pet kuna, dok je u Osijeku vjenčić bijelog luka 15 kuna. Kruške i nektarine u Zadru stoje 15 kuna, šljive su pak deset kuna, a lubenica šest kuna. Tikvice i rajčice u Zadru mogu se pronaći i za pet kuna, dok kruške stoje 15 kn. Marelica je pak u Zadru dvostruko skuplja nego u Osijeku, 20 kn za kilogram. Na osječkoj tržnici za kukuruz ćete izdvojiti dvije, a u Zadru četiri kune.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.