Foto: Marko Todorov / CROPIX

OSNIVA SE NOVO LEASING DRUŠTVO U HRVATSKOJ

Autor: Dnevno

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je u četvrtak dala suglasnost Volvo Group Croatia za osnivanje leasing društva, čime se nakon deset godina osniva novo leasing društvo u Hrvatskoj, priopćeno je iz Hanfe.

Upravno vijeće Hanfe je na današnjoj sjednici donijelo rješenje kojim se društvu Volvo Group Croatia, sa sjedištem u Zagrebu, daje suglasnost za osnivanje leasing društva, odnosno za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju.

Tim je rješenjem Hanfa dala i suglasnost Assyi Veskovi Donchevi i Igoru Smolecu za obavljanje funkcije člana uprave u društvu Volvo Financial Services leasing u osnivanju, navodi se u priopćenju.

Upravno vijeće Hanfe je također izmijenilo i tri pravilnika iz područja rada obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova, a slovenskom osiguravajućem društvu Generali zavarovalnica dalo je odobrenje za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u Generali Investments d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, Zagreb, u visini 96,72 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.