Foto: Darko Tomas / CROPIX

Davor Huić napustio HUP: Ne želim sudjelovati u vašim smješnim igricama. Očekujem da kažete ovo

Autor:

“Danas šaljem obavijest HUP-u da izlazim iz te organizacije. Neko vrijeme već o tome razmišljam, jer mislim da HUP ne radi dobro svoj osnovni posao – a to je zastupanje interesa podzetnika u Hrvatskoj, promocija principa tržišne ekonomije te guranje promjena koje bi Hrvatsku učinie uspješnijom i bogatijom zemljom”, napisao je predsjednik Udruge poreznih obveznika ‘Lipa’, Davor Huić na društvenim mrežama.

Napisao je kako je ‘kap koja je prelila čašu’ jučerašnje potpisivanje sporazuma o osnivanju Odbora za konkurentnost i produktivnost, u kojem je HUP pristao poslati četiri svoja predstavnika naspram 12 koji rade za državu i koje u potpunosti kontrolira država.

“Evo što sam napisao jednom članu vodstva HUP-a u konverzaciji na FB. Ne da mi se pisati dopis, ali kad bih ga napisao moj prigovor bi se sveo na sljedeće:

Niste trebali ući u taj smiješni Odbor za konkurentnost i produktivnost sa sindikatima koji su napravili karijere na protivljenju reformama. Niste to smjeli napraviti.

Morate javno reći – socijalni dijalog u Hrvatskoj jednostavno ne funkcionira, i to ne funkcionira zbog toga što a) vlada (to jest političke stranke koje formiraju vladu) ne želi provoditi reforme; i b) javnosektoraški sindikati stopiraju sve potrebne reforme iz svojih uskih interesa (maksimizacije plaća i broja zaposlenih u državi i javnim službama).

Ja to očekujem od vas – da izađete iz tih smiješnih igrokaza i kažete: u Hrvatskoj se protiv poduzetnika i poduzetništva vodi specijalni rat i mi ne možemo sjediti za istim stolom s ljudima koji aktivno rade na unitštavanju Hrvatske, protive se SVIM reformama i povrh toga se dnevno bave agitacijom protiv poduzetnika, i kreiraju klimu kakva se tridesetih godina prošlog stoljeća kreirala oko nekih etničkih skupina (a znamo na što mislimo).

Očekujem da kažete – nećemo sudjelovati u ovom igrokazu, želimo ozbiljne reforme a ne neki smiješni paravan za nečinjenje koji formirate dva mjeseca pred izbore.

Ne, ne želimo sjediti u tijelu u kojem država ima 12 od 16 mjesta, i u kojem će nas izigrati i nadglasati i prevariti kao tisuću puta do sada.

Ne, ne želimo više sudjelovati u tim vašim smiješnim igricama. To očekujem od HUP-a.

Budući da je šansa da ću to dobiti nikakva, izlazim iz članstva – nešto o čemu već duže vremena ramišljam, ali što ću sada definitivno i napraviti”, napisao je Davor HUić na Facebooku.

Huić: Neizbježno će doći do smanjivanja plaća u javnom sektoru, pritisak na zaduživanje je velik

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.