Foto: Dnevno

(VIDEO/FOTO) Dnevno u turističkoj patroli: Prošetajte s nama prepunim Splitom

Autor: Dnevno

Iako ovogodišnja turistička sezona bilježi pad u broju noćenja, postoje iznimke koje izazivaju zadovoljstvo kod mnogih ugostitelja i turističkih djelatnika. Jedna od tih iznimaka je Split, grad koji, unatoč lošijoj turističkoj sezoni, bilježi ogroman porast turističkog prometa. Da bi vam to bilo jasno, ne morate zaviriti u nekakvu ekonomsku analizu. Dovoljan vam je pogled na fotografije i snimke koje nam dolaze iz prelijepog Splita. Prepune ulice, lijepe vizure, raspoložena lica prolaznika i sunčano vrijeme odaju ležernu ljetnu atmosferu koja vlada Splitom.

Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto: Dnevno

Da podsjetimo, Split je u lipnju i prvoj polovici godine ostvario rekordan turistički promet, uz velike udjele dolazaka iz SAD-a, UK-a, Njemačke, Francuske, Kine i drugih tržišta, što potvrđuje njegovu svjetsku poziciju, koju pokazuje i festival Ultra Europe. Split je u prvih šest mjeseci posjetilo 325,4 tisuće turista, koji su ostvarili 848,2 tisuće noćenja, što je 11, odnosno 14 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, piše Poslovni turizam.

“Prema tim podacima iz sustava eVisitor, Split se našao u samom vrhu Hrvatske po rastu turističkog prometa u predsezoni, pri čemu je vrijedno istaknuti da su Split za zimski i proljetni odmor najčešće ove godine birali turisti iz SAD-a, kojih je došlo 17 posto više, te potom iz UK-a, kojih je bilo 7 posto više. Slijede Nijemci, Francuzi, Australci, Kanađani i drugi, a i Kineza je u prvoj polovici ove godine stiglo 53 posto više nego lani”, izdvaja Vukšić.

Iznosi da je samo u lipnju u Splitu bilo 130,4 tisuće turista, a noćenja 363,5 tisuća ili 13 posto više nego u lipnju 2018. Tome su najviše pridonijeli strani turisti, kojih je bilo 11 posto više nego lani, a i u lipnju ih je najviše bilo iz SAD-a te iz Britanije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.