Insatgram

Severinina najbolja prijateljica Iva stala na Sevkinu stranu i dala podršku Veljačinoj inicijativi #spasime

Autor: Iva Hanzen

Bivša supruga nogometaša Boška Balabana, Iva Radić sve je glasnija u svezi ženskih prava u zadnje vrijeme. Prvo je to počela činiti na način da je  na svoj Instagram profil stalno stavljala fotografije kojima daje podršku inicijativi Jelene Veljače #spasime, a onda se pojavila i u zagrebačkom hotelu Esplanada kako bi fizički  i osobno dala podršku svim zlostavljanim ženama. Ovu je prigodu ujedno iskoristila kako bi se fotografirala sa svojom najboljom prijateljicom Severinom te joj na taj način dala do znanja da je uz nju, s obzirom na to da Severina smatra da je žrtva obiteljskog nasilja od strane bivšeg supruga Milana Popovića.

 

View this post on Instagram

 

Ovo je Edina Dedić ❤️, majka čija su djeca i ona osobno prošla pakao torture fizičkog zlostavljanja. Njenu priču prenosi ona sama i želi da je znate,s toga prepuštam njoj, pronađite je u medijima i znajte da su stvarne. Ona je lavica koja i dalje vjeruje u pravdu, i bori se. Te su žene do nas, postoje kao i sve ove; Vlatka S. (21), oteta i premlaćena od strane bivšeg supruga, Zagreb 2018. Marinka M. (37), nasmrt pretučena od strane supruga pred njihovo troje djece, Međimurje 2015. Lucija N. (52), pretučena od strane supruga, cijelu noć ležala u lokvi krvi, Šibenik 2014. Iva Ž. (22), napadnuta nožem pred djetetom, Šibenik 2009., samo su neke od žrtava obiteljskog nasilja koje su večeras bile sa nama a i neke kojih više nema menđu nama. #spasime fond#spasime 📞0609003

A post shared by I V A • R A D I Ć (@iva___radic) on

Uz fotografiju s pjevačicom, na Instagramu je objavila i svoju fotografiju sa spomenutog događaja, pored koje je napisala status značajnoj sadržaja: ‘Potrebna je nulta stopa tolerancije na svaki oblik nasilja. Za svaku žrtvu nasilja potrebna je zaštita, sigurnost, utjeha, za svaku podršku potrebno je zajedništvo, no kao i za sve potrebna su sredstva, pozovite 📞0609003, donirajte u FOND#SPASIME. Prije svega, postanimo ljudi jedno prema drugima, poštujumo se, čuvajmo se, svaki oblik nasilja napad je na ljudsko biće. Zaštitimo slabije, kaznimo nasilnike’.

Iva je sve glasnija i po pitanju zločina iz mržnje, što dokazuje svojim Instagram statusima.

Ivina kći Tessa inače ide u školu sa Severininim sinom Aleksandrom, a usput budi rečeno to nije bilo kakva škola. Riječ je o školi u elitnom zagrebačkom naselju Jordanovac u koju idu djeca mnogih poznatih Hrvata.

 

View this post on Instagram

 

Priljepak❤️ #nijeMiVruce 🤪

A post shared by I V A • R A D I Ć (@iva___radic) on

 

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.