Foto: Morguefile

UPOZNAJTE PAULU: Ova najstarija ljenjivica na svijetu ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda!

Autor: Dnevno

Međunarodni dan ljenjivaca obilježava se danas, 20. listopada, pa je ovo izvrsna prigoda za sve zainteresirane da u njemačkome zoološkom vrtu blizu Hallea posjete pedesetogodišnju Paulu, najstariju dvonožnu pripadnicu ove vrste.

Paula je u jedan od najpitoresknijih zooloških vrtova u Njemačkoj stigla 1971., kada je imala samo dvije godine, prenose njemački mediji. U lipnju je navršila 50 godina te je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda, piše Sueddeutsche Zeitung.

Jutta Heuer, zaposlenica Zoološkog vrta koja brine o ljenjivcima, kaže da su ona i kolege podnijeli zahtjev kako bi Paulin rekorder najstarije ljenjivke na svijetu bio i službeno potvrđen, neposredno uoči Svjetskoga dana ljenjivaca, 20. listopada.

Paula je nedavno bila na naslovnim stranicama svjetskog tiska, kada je u lipnju uz omiljenu joj poslasticu, kuhani kukuruz i povrće, obilježila 50. rođendan. Njezini čuvari procjenjuju da je po dolasku u Njemačku iz Južne Amerike imala dvije godine, no više od 20 godina bili su uvjereni da je riječ o mužjaku, a ne o ženki.

Da je Paula ženka otkrili su 1995. nakon ultrazvučnog pregleda. Nema podataka o tomu da u zatočeništvu ili u divljini ima starijih ljenjivaca. Naime, dvonožni ljenjivici u divljini obično dožive oko 20 godina, a u zoološkim vrtovima između 30 i 40 godina.

U zoološkim vrtovima u Europi živi 280 ljenjivaca, sisavaca iz podreda krezubica koji potječu iz Srednje i Južne Amerike.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.