Foto: Recepttura

UGODITE SEBI I SVOJIM NEPCIMA ZA VIKEND: Kremasti nutella cheesecake BEZ PEČENJA

Autor: M.M.

Ako se ovaj vikend planirate odmarati i ne da vam se kuhati – imamo savršen recept za vas. Ovaj desert će vas oboriti s nogu, a i sve oko vas. Radi se o varijanti cheesecake-a, ali s Nutellom. Zvuči savršeno, zar ne?

Za pripremu ovog deserta vam treba manje od pola sata, a da ga pojedete, manje od 10min. 🙂

Jedino na što trebate računati je to da ga ostavite hladiti barem 2h, kako bi se kvalitetno ‘stisnuo’.

Sastojci: keksi, lješnjaci, nutella, maslac, krem sir i šećer u prahu

Podloga:


– preprženi mljeveni lješnjaci
– 300 grama mljevenih keksa (Petit ili Plazma)
– 1 žlica Nutelle
– 100 grama maslaca

Krema:
– 600 grama krem sira (Abc, Philadelphia ili neki drugi kojeg preferirate)
– 500 grama Nutelle
– 70 grama šećera u prahu

Priprema:

Podlogu izradite od maslaca, mljevenog keksa i preprženih mljevenih lješnjaka (unutra dodajte i jednu žlicu nutelle), te je oblikujete i utisnite prstima, da bude ravnomjerna. Krema je kombinacija Nutelle i krem sira, kojoj dodajte šećer u prahu.

Takva krema i dalje ima prepoznatljiv čokoladni okus prožet lješnjacima, ali znatno kremastiji i više osvježavajuć, kakav opisuje Nutella cheesecake. Na kraju smo sve posipajte grubo nasjeckanim (oklagijom usitnjenim) preprženim lješnjacima.

Iako torta izgleda kao da ste u nju uložiti sate truda i mnoštvo sastojaka, zapravo je sve obrnuto. Oduševite sebe i druge!

Autor:M.M.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.