Aplauz u 8/Facebook

SRBI SOLIDARNI S HRVATIMA! U 20 sati cijeli Beograd zapljeskat će za Zagreb

Autor: Dnevno

”’Aplauz u 8 večeras za Zagreb koji je pogođen i zemljotresom, ali i sve koji se bore protiv COVID 19 na celom Balkanu!

Za sve ljude koji širom Balkana uspevaju da nađu snagu da se u sve komplikovanijim uslovima bore protiv zaraze, za medicinare, javne službe, i sve one koji moraju da rade bez zaštite u prodavnicama, apotekama…

Zemljotres, u kojem je stradala jedna osoba, a oštećen je veliki broj zgrada i objekata, dodatno je otežao život građana Zagreba i zakomplikovao borbu protiv pandemije.

Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane. A ona nema granice i ne poznaje etničke, verske ili političke pripadnosti.”, stoji u jednoj od objava na stranici Inicijative Ne davimo Beograd, na kojoj se poziva građane Beograda danas u osam sati navečer da upute zajednički pljesak kao podršku Zagrebu koji je danas pogođen najjaćim potresom u posljednjih 140 godina. Materijalna šteta je velika još nije poznato kolika će biti, dok je određeni broj građana već  evakuriran iz avojih domova.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.