Foto: Mirror.co.uk

RICHARD GERE U 71. GODINI PONOVNO POSTAJE OTAC: Evo što stručnjaci misle o roditeljstvu ‘pod stare dane’

Autor: Dnevno

Jučer je u svijetu odjeknula vijest da će Richard Gere u 71. godini treći put postati otac.

Razmišljaju li roditelji o tome da bi djeca mogla ostati sama kada su im oni najpotrebniji?

O izazovima koje nosi roditeljstvo u stare dane, u jednoj emisiji razgovarali su psiholog Radmila Vulić Bojović i urolog prof. dr Aleksandar Milošević.

Psihologinja Radmila Vulić Bojović smatra da dobivanje djece u kasnijim godinama nije u redu.

“Dobivanje djece u poznim godinama, kao što su sedamdesete-osamdesete za mene predstavlja sebičnu gestu. Nije poanta samo napraviti dijete, poanta je baviti se djetetom, pružiti nešto tom djetetu”, smatra Vulić Bojovićeva.

Očigledno je da je dobivanje djece u poznim godinama moguće, ali postavlja se pitanje kakva će biti budućnost tog djeteta.

Mislim da svako tko može da odgaja svoje dijete do njegove 18. godine je dovoljno mlad da ima dijete“, rekao je doktor Milošević, koji je i sam dobio dijete u pedesetim.

“Najviše pažnje posvetio sam svom najmlađem djetetu, jer sam imao najviše vremena. Mislim da je bolje da čovjek sa četrdeset-pedeset godina koji je dovoljno zreo treba praviti djecu, nego čovjek s osamnaest ili dvadeset godina, koji je biološki spreman, ali je nezreo i nije socijalno stabilan”, rekao je doktor Milošević, a prenose sprski mediji.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.